Hoivakoti Helsinki

Hoivakotimme Helsingissä tarjoavat turvallista asumista ja lämmintä huolenpitoa ikääntyneille, muistisairaille ja muille ympärivuorokautista apua tarvitseville. Hoivakotimme sijaitsevat eri puolilla Helsinkiä, hyvien kulkuyhteyksien varrella ja lähellä palveluja.
Yrjö ja Hanna -hoivakodit Helsingissä tarjoavat turvallista asumista ja lämmintä huolenpitoa ympäri vuorokauden.

Viihtyisää asumista turvallisissa tiloissa

Hoivakodissa asukkaalla on oma huone ja kylpyhuone, joihin omat tutut tavarat saa tuoda mukanaan. Yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat kutsuvat kahvittelemaan ystävien seurassa tai virkistymään ohjattujen aktiviteettien parissa.

Hoivakodista riippuen asukkailla on käytössään myös viihtyisä parveke, terassi tai piha. Esteettömät tilat ja aina lähellä oleva henkilökunta tekevät asumisesta turvallista.

Kokemuksia hoivakodeistamme

“Hoitajista on tullut läheisiä, he halaavat ja pitävät asukkaista hyvää huolta. Äiti on hyväntuulinen ja tyytyväinen, eikä häntä pelota enää.”

Ritva Tuomi, asukkaan omainen

Lue tarina
Tekstialueen taustamuoto.

Näin haet asumaan hoivakotiin Helsingissä

Yrjö ja Hanna -hoivakodit ovat yksityisiä hoivakoteja, joihin voit hakea asumaan joko kunnan ohjaamana tai itse maksavana. Olemme kunnan hyväksymä palvelusetelituottaja.

Hoivakotiin päästäksesi voit olla yhteydessä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluneuvontaan ja pyytää pääsyä palvelutarpeen arviointiin. Jos olet ollut kunnan kotihoidon piirissä, sieltä autetaan eteenpäin. Ympärivuorokautiseen hoivaan ohjataan vasta, kun kotihoidon palvelut eivät enää riitä.

Kysy rohkeasti vapaista asukaspaikoista suoraan hoivakodeistamme. Olet myös tervetullut tutustumaan koteihimme!

Usein kysyttyä hoivakodeista

 • Mikä on hoivakoti?

  Hoivakoti on turvallinen asumismuoto esimerkiksi muistisairaille ikäihmisille, kehitysvammaisille tai muille erityisryhmille, jotka tarvitsevat tukea arkeen ympäri vuorokauden. Hoivakodissa henkilökunta on aina kädenmitan päässä. Mukavasta yhteisöstä löytyy helposti juttuseuraa.

 • Mitä palveluja asumiseen kuuluu?

  Hoivakodeissamme on tarjolla monipuolisia palveluja, jotka mahdollistavat turvallisen ja mukavan asumisen. Henkilökuntamme auttaa kaikenlaisissa päivittäisissä toiminnoissa, kuten pukeutumisessa, ruokailussa ja hygieniasta huolehtimisessa. Voit saada myös lääkäripalveluja ja lääkehuoltoa tai kodinhoitoa ja siivousta. Kun muutat meille asumaan, suunnittelemme yhdessä, mitä palveluja juuri sinä tarvitset mielekkääseen arkeen.

 • Millaista yhteistä ohjelmaa hoivakodeissa on?

  Yhteisöllisyys on vahvasti läsnä arjessamme. Virikkeellinen ja kuntouttava toiminta tuo iloa arkeen ja ylläpitää toimintakykyä. Kodeissamme lauletaan, tanssitaan, jumpataan, pelataan, ulkoillaan ja kahvitellaan – mitä milloinkin asukkaiden toiveiden pohjalta. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, mutta kunnioitamme myös jokaisen asukkaan vapautta valita.

 • Miten asukkaiden turvallisuudesta huolehditaan?

  Tavoitteenamme on luoda jokaiselle asukkaalle turvallinen asumisympäristö. Asukkaiden huoneet ja yhteiset tilat on suunniteltu ikäihmisten ja erityisryhmien tarpeet huomioiden. Huolehdimme tilojen esteettömyydestä ja riittävästä valaistuksesta. Tarvittaessa asukkaat saavat käyttöönsä esimerkiksi turvarannekkeet.

  Hoivahenkilöstömme on paikalla ympäri vuorokauden, ja tarvittaessa myös lääkäri on lähellä. Koulutamme henkilökuntaamme toimimaan oikein hätätapauksissa. Kehitämme turvallisuutta yhdessä asukkaiden, omaisten, henkilöstön ja muiden yhteistyöverkostojen kanssa.

  Kysy rohkeasti lisää hoivakodin palveluesihenkilöltä!

 • Miksi Yrjö ja Hanna -hoivakoti?

  Meillä Yrjö ja Hanna Kodeissa saat viettää omannäköistä arkea turvallisessa ympäristössä ja mukavassa yhteisössä. Olemme kotimainen, yleishyödyllinen palveluntarjoaja ja toimimme yhteiskunnallisen yrityksen periaattein. Arvomme – eettisyys, kohtaaminen ja jatkuvuus – näkyvät vahvasti arjessamme.

Kerromme mielellämme lisää!

Jos haluat tietää lisää Yrjö ja Hanna hoivakodeista tai hakea asukkaaksi, kannattaa olla rohkeasti yhteydessä suoraan hoivakodin palveluesihenkilöön. Tiedot löytyvät kunkin kodin omalta sivulta tai kootusti yhteystiedoistamme.

Voit myös soittaa Yrjön ja Hannan vaihteeseen, puh. 020 742 9888 (ark. 9–12). Ohjaamme sinut eteenpäin.

Tekstialueen taustamuoto.