Tietoa ASO-asukkaille

Alla on kerrottu yleisistä asumisoikeusasumiseen liittyvistä asioista. Lisätietoa esimerkiksi asukashallinnosta, asumiskustannuksista tai muutostöistä löydät myös oheisesta asukkaillemme tarkoitetusta opasvihkosesta: Asumisoikeusesite

Katso tiedot ASO-kohteistamme asumisoikeusasunnot-sivulta.

Asukaskoordinaattori

Asukaskoordinaattorimme on mukana luomassa turvallista, viihtyisää ja yhteisöllistä asumisympäristöä taloon yhdessä asukkaiden kanssa.

Asukaskoordinaattori toimii ”tuupparina” yhteisöllisyyden synnyttämisessä ja avustaa asukkaiden oman kerhotoiminnan käynnistämisessä.

Asukaskoordinaattori järjestää esimerkiksi asuntojen esittelyt, laatii aso-sopimukset ja opastaa asukkaita taloon ja asumiseen liittyvissä asioissa. Hän huolehtii myös siitä, että kaikilla asukkailla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa talon hallintoa ja hoitoa koskeviin päätöksiin.

Asukaskoordinaattorimme toimii myös ASO-myyjänä, eli nykyisten ja tulevien aso-asuntojen tilanteesta voi tiedustella häneltä sähköpostitse tai puhelimitse.

Isännöinti ja kiinteistönhoito

Yrjö ja Hanna ASO-Kodeilla on oma isännöitsijä, johon voit olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.

Isännöitsijän toimenkuvaan kuuluvat hallinnolliset asiat.

Kiinteistönhuoltoyhtiö vastaa välittömistä korjaus- ja hälytystöistä, päivystyksestä sekä ovien aukaisusta. Huoltoyhtiön yhteystiedot löytyvät kunkin kiinteistön kohdalta asumisoikeusasunnot-sivulta.

Asumisoikeusasunnon remontointi

Voit remontoida aso-asuntoasi toiveittesi tai tarpeittesi mukaan sopimalla siitä kanssamme. Osa remonteista on myös hyvityskelpoisia vaihtaessasi asuntoa. Tutustu ensin muutostyöohjeisiin.

Lupa muutostöihin haetaan kirjallisesti ennen niiden toteuttamista. Tulosta, täytä ja palauta oheinen lomake meille.

Asunnon muutostöissä kannattaa hyödyntää verottajalta anottavaa kotitalousvähennystä.

Asumisoikeusasunnon vaihtaminen tai luovuttaminen

Halutessasi vaihtaa asumisoikeusasuntoa tarvitset uuden järjestysnumeron. Asuntoa haetaan normaalin hakumenettelyn mukaisesti. ASO-asukkaiden keskinäiset asunnonvaihdot onnistuvat ilman uutta järjestysnumeroa.

Mikäli haluat luopua asumisoikeusasunnostasi, täytä oheinen luovutusilmoituslomake. Luovutusaika on tasan 3 kuukautta luovutusilmoituksen vastaanottamisesta.

Muuttajan muistilista

  • Muista irtisanoa nykyisen asuntosi vuokrasopimus.
  • Tilaa muuttoauto ja/tai kysy muuttoapua riittävän ajoissa. Huolehdi myös tarvittavista muuttolaatikoista.
  • Tee muuttoilmoitus Postiin. Ilmoituksen voit tehdä Postin kotisivuilla tai täyttämällä lomakkeen lähimmässä postissa. Posti välittää uudet osoitetietosi useille viranomaisille ja organisaatioille.
  • Tee muuttoilmoitus uuden asuntosi huoltoliikkeelle.
  • Tee uusi sähkösopimus ja muista irtisanoa vanhan kotisi sähkösopimus.
  • Tarkista, että kotivakuutuksesi on voimassa myös uudessa asunnossasi.
  • Ilmoita uusi osoitteesi pankkiin, työpaikalle, puhelinoperaattorille, sukulaisille, ystäville…