Yrjö ja Hanna - asumista yhteisöllisesti

Yhteisöllisessä talossa kenenkään ei tarvitse jäädä yksin
Vaivatonta elämää senioriasunnossa.

Yhteisöllistä ja esteetöntä elämää

Asuminen yhteisöllisesti on nykyaikaista laadukasta kaupunkiasumista parhaimmillaan. Yrjö ja Hanna -säätiön rakennuttamat asunnot ovat hyvin suunniteltuja, toimivia, kauniita ja täysin esteettömiä. Oman, personaalisen ja rakkaan kodin lisäksi talossa on asukkaille tarkoitettu yhteisiä tiloja.

Monet meistä asuvat yksin, ja sukulaiset ovat kaukana muilla paikkakunnilla. Ikääntymistä ei kuitenkaan tarvitse pelätä, jos asumisasiat ovat kunnossa. Yrjö ja Hanna Kodeissa jokaiselle tärkeää itsenäistä asumista voidaan jatkaa kullekin sopivien palvelujen avulla.

Yhteisöllisessä talossa kenenkään ei tarvitse jäädä yksin, koska talot on suunniteltu siten, että niissä kohdataan ja naapureihin on helppo tutustua.

Yhteiset tilat yhteisessä käytössä

Jokaisessa Yrjö ja Hanna Kodissa on asukastila, ”kortteliolohuone”, joka on talon asukkaiden yhteinen oleskelun ja tekemisen keskus. Tilaa voidaan käyttää talon yhteiseen toimintaan tai sitä voi varata myös asukkaiden omia juhlia varten.

Asukastila on yhteydessä ulkotilaan, joko pihalle tai kattoterassille, ja nämä asukastilan ulkotilat ovatkin aktiivisessa käytössä keväästä myöhäiseen syksyyn. Monissa taloissa on kaasugrilli asukkaiden omia tai yhteisiä grillijuhlia varten.

Asukaslähtöistä yhteisöllisyyttä

Yrjö ja Hanna Kotien yhteisöllisyys lähtee aina asukkaista itsestään. Kahvikerhot, pihaviljely, lintujen bongaus tai pyörien kunnostaminen ovat esimerkkejä talojen nykyisestä yhteisöllisyydestä. Moni asia muuttuu porukassa hauskemmaksi, ja toisten kanssa eri vuodenaikojen vaihtumista on mukavampi seurata, milloin mitäkin yhdessä tehden.

Oma asukaskoordinaattorimme auttaa ja tukee taloyhteisöjen syntymistä. Mitä sinä haluaisit tehdä omassa kotitalossasi? Mitä taitoja sinulla on, minkä alan osaaja olet, mikä sinua kiinnostaa ja millaisia unelmia sinulla on? Taloyhteisöt ovat aina itsensä näköisiä, ja siksi jokaisen panos on tärkeä.

Talon palvelut arkea ilahduttamassa

Talopesulan avulla voit asua myös ilman omaa pyykinpesukonetta. Talopesulaan kuuluu myös kuivaushuone. Joissakin taloissamme on kuntosali, jonka avulla voit harjoittaa ja pitää yllä lihaskuntoa myös talven liukkaiden aikana.

Saunatilat ovat varattavissa joko säännöllisen oman viikoittaisen ajan mukaisesti tai sitten vaihtelevasti yksittäisiä aikoja varaamalla.

Taloissa on myös ulkovälinevarastot polkupyöriä ja sähköisiä kulkuvälineitä varten. Jokaiseen asuntoon kuuluu myös oma varastokomero.

Asukkaiden autopaikat ovat yleensä talon piha-alueella tai korttelin yhteisellä alueella. Autopaikat varataan erikseen, ja niistä maksetaan kustannuspohjaista kuukausimaksua.

Pihat ovat Yrjö ja Hanna Kodeissa lähintä jokapäiväistä ympäristöä. Taidolla suunnitelluissa pihoissa yhdistyvät luonnon monimuotoisuus, kukkivat kasvit ja luonnon hyvinvoinnille tärkeät pölyttäjät. Yhteistä tekemistä löytyy pihaviljelyssä, joissa kasvit valitaan asukkaiden omien kiinnostusten mukaan. Kuuminakin kesäpäivinä varjoa löytyy kookkaiden puiden alta. Moniaistiseksi suunnitellut pihat kutsuvat asukkaita liikkumaan, oleilemaan, lukemaan tai viettämään aikaa yhdessä.

Useissa Yrjö ja Hanna Kodeissa on digitaalinen varausjärjestelmä (One4All), jonka avulla talon tiloja ja palveluja voidaan varata. One4All-järjestelmä toimii myös viestintäkanavana talon asukkaille. Asunnoissa on vakiona 10 MB:n sisäinen nettiyhteys, jonka asukkaat voivat päivittää nopeammaksi omien digitarpeiden mukaisesti.

Joissakin taloissa on yhteiskäyttöautoja, joita asukkaat voivat varata omien tarpeiden mukaisesti.

Jos senioritalo sijaitsee Yrjö ja Hanna -hoivakodin läheisyydessä, on sieltä mahdollista tilata kotiin erilaisia hoivapalveluja. Jokaisen talon palvelutilanne selviää talojen omilta sivuilta.

Asukaskoordinaattori talotoimikunnan apuna

Oma asukaskoordinaattorimme avustaa asukkaiden sisäänmuutossa ja on uuden talon asukasyhteisön käynnistämisen tukena.

Jokaisessa Yrjö ja Hanna Kodissa on oma asukastoimikunta, jossa asukkaat voivat vaikuttaa omaan asumiseensa. Asukaskoordinaattori on talon asukastoimikunnan tukena, kun tärkeää asukasdemokratiaa käynnistetään.