Domus, Helsinki

Kaupungin sykettä ja kotoista pullantuoksua

Helsingin keskustassa, Kampin metroaseman ja kauppakeskuksen naapurissa sijaitsevan Leppäsuon palvelutalon kaksi ryhmäkotia tarjoavat ympärivuorokautista asumispalvelua kehitysvammaisille sekä ikääntyneille. Samassa kiinteistöissä sijaitsee myös ravintola, jossa valmistetaan lounaat ja päivälliset useisiin Yrjö ja Hanna Koteihin pääkaupunkiseudulla. Palvelutalon asukkaiden kanssa järjestetään yhteisiä juhlia ja tapahtumia, joihin kaikki talon asukkaat ovat tervetulleita. Myös lukuisat vapaaehtoiset tuovat ryhmäkotien arkeen mukavaa vaihtelua ollessaan apukäsinä retkillä tai ulkoiluissa, piipahtaessaan juttelemassa tai tuodessaan vaikka koirakaverin kyläilemään asukkaiden iloksi.

Domuksen ryhmäkotien asukkaat pääsevät helposti nauttimaan kaupungin sykkeestä ja esimerkiksi kaupoilla käynti on monen mielestä mukavaa puuhaa. Kesällä on helppo lähteä retkelle vaikkapa Suomenlinnaan tai Linnanmäelle! Kävelyretki Hietaniemen hautausmaan suuntaan vie Lapinlahden puistoalueelle, missä meri ja luonto ovat läsnä.

Ryhmäkoti Kirsikka (2. krs)
Kehitysvammaisten ryhmäkodin yhteisöllinen tunnelma tulee vastaan jo ovella, kun asukkaat huikkaavat olohuoneen sohvilta iloiset tervehdykset vieraalle! Tänään moni on jo ehtinyt käydä päivätoiminnassa ja omissa harrastuksissa ja ryhmäkodissa on mm. väritetty ja maalattu yhdessä. Arki rakentuu jokaisella asukkaalla yksilöllisesti oman arjen sisällön mukaan. Suurin osa asukkaista käy työ- tai päivätoiminnoissa ja vapaa-ajalla puuhataan monenlaista mielekästä ja osallistavaa toimintaa yhdessä. Erityisen suosittua tekemistä ovat yhteiset leffaillat, saunominen, musiikkihetket, pelailu sekä erilaiset liikuntahetket talon kuntosalilla.

Ryhmäkoti Leppis (3. krs)
Ikääntyneille tarkoitetun ryhmäkodin ovelta vastaan leijailee pullan tuoksu. Tänään on leivottu yhdessä ja pian päästään nauttimaan herkuista päiväkahvilla. Tuttu puuha on tuonut leipojille muistoja mieleen lapsuudesta asti. Leipomisen lisäksi ryhmäkodissa suosittua puuhaa ovat jokaviikkoinen tuolijumppa, ulkoilu, laulu ja musiikki sekä ihan arkinen yhdessäolo ja juttelu. Bingoa ja tietovisailua ryhmäkodissa pelattaisiin vaikka joka päivä! Lämminhenkinen tunnelma näkyy arjessa pieninä hetkinä: silityksinä, taputuksina ja halauksina.

Kotihoidon palveluja
Leppäsuon palvelutalon asukkaiden on mahdollista ostaa kotiin tuotavia palveluja, jotka tuotetaan Domuksen ryhmäkodista käsin.

Saatavilla olevat palvelut:

  • Ryhmäkoti Kirsikka on 15-paikkainen ryhmäkoti aikuisille kehitysvammaisille henkilöille. Jokaisella asukkaalla on oma tilava huone, jonka asukas sisustaa mieleisekseen. Lisäksi asukkaiden yhteisessä käytössä ovat ruokailu- ja oleskelutilat, aistihuonetila, saunatilat sekä parveke.
  • Ryhmäkoti Leppiksessä on 17 asukaspaikkaa. Asukashuoneita on 16, joista yksi sopii myös pariskunnalle. Huoneet ovat yli 20 m2 ja kaikissa on oma invamitoitettu wc-/suihku. Asukkaiden yhteiskäytössä ovat ruokailu- ja oleskelutilat, viihtyisät saunatilat sekä parvekkeet.
  • Kotiin tuotavia palveluja Leppäsuon palvelutalossa asuville senioreille.

 

Yhteystiedot

Leppäsuonkatu 4 A, 00100 Helsinki

Puhelinnumerot

Johtaja
Leppis-ryhmäkoti
Johtaja
Kirsikka-ryhmäkoti
Opiskelijavastaava
Kaikki yhteydenotot Leppis-ryhmäkodin harjoittelupaikkoihin liittyen s-postitse

Ryhmäkoti Kirsikka (kehitysvamm.)

Hoitajat

Ryhmäkoti Leppis (vanhukset)

Hoitajat

Ravintola Kamppi

Kettiö