1. Hae asumisoikeusnumero

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitset järjestysnumeron. 1.9.2023 alkaen järjestysnumero haetaan ARAlta oheisen linkin kautta.

2. Täytä asuntohakemuksemme

Tutustu asumisoikeusasuntoihimme ja valitse itsellesi mieleiset asunnot. Täytä sähköinen asuntohakemuslomakkeemme ja merkitse toivomasi asunnon/asuntojen numero lisätietokenttään.

Sivulla on myös tulostettava asuntohakemuslomake, jonka voit täyttää ja toimittaa meille postitse osoitteeseen Leppäsuonkatu 4, 00100 Helsinki. Hakemuksesi on voimassa 12 kuukautta jättöpäivästä.

3. Odota yhteydenottoamme

Otamme sinuun yhteyttä, kun voimme tarjota sinulle toiveittesi mukaista asuntoa. Sinulla on kaksi viikkoa aikaa vastata tarjoukseen. Jos hyväksyt tarjouksen ja sinulla on pienin järjestysnumero, varaamme asunnon sinulle.

4. Täytä varauskirjeeseen puuttuvat kohdat

Toimitamme sinulle varauskirjeen ja pyydämme sinua täyttämään lopullista hyväksyntään varten tarvittavat selvitykset. Kun saat myönteisen päätöksen, sovimme yhdessä ajankohdan, jolloin voit allekirjoittaa asumisoikeussopimuksen.

5. Maksa asumisoikeusmaksu ja vakuus

Sinun tarvitsee maksaa asumisoikeusmaksuna vain 15 % asunnon alkuperäisestä hankintahinnasta. Lisäksi maksat kahden kuukauden käyttövastikkeen suuruisen vakuuden.

6. Nouda avaimet ja muuta uuteen kotiin

Asumisoikeusasunnosta maksat kuukausittain käyttövastiketta, joka on alueen yleistä vuokratasoa alhaisempi. Rahaa jää siis enemmän elämiseen! Käyttökorvauksia maksat mm. vedestä ja autopaikasta.

7. Nauti asumisesta, asuntosi arvo säilyy

Asumisoikeusasunnoissa viihdytään usein pitkään. Jos kuitenkin haluat luopua asunnostasi, sinulle palautetaan vakuusmaksu sekä rakennusindeksillä tarkistettu asumisoikeusmaksu.

Helppoa arkea asumisoikeusasunnossa.

Jäikö jokin vielä mietityttämään?

Soita ja kysy lisää p. 020 742 9880 tai laita sähköpostia osoitteeseen asoasunnot@yrjojahanna.fi

Katso vapaat asumisoikeuskotimme
Tekstialueen taustamuoto.