Hanna-koti, Helsinki

Urbaania elämänmenoa palvelutalo Hanna-kodissa

Hanna-kodin viihtyisät yhteiset tilat täyttyvät elämästä, kun asukkaat viettävät aikaa yhdessä. Kiinteistössä sijaitsevan päiväkodin lasten lisäksi talossa vierailevat usein karvaiset ystävät. Kaverikoiran perään ehditään jo kysellä, jos tassutusta ei pariin päivään kuulu. Hanna-koti tarjoaa polun palveluasunnosta ryhmäkotiin, kun itsenäinen arki käy haastavaksi. Tutut tilat, ystävät ja pysyvä henkilökunta tekevät muutoksesta lempeän.

Vuonna 2001 toimintansa aloittanut Hanna-koti sijaitsee Helsingin Vuosaaren ytimessä. Kaupat, apteekki, kirjasto, uimahalli ja metroasema löytyvät muutaman sadan metrin päästä. Liikkuminen esteettömillä reiteillä on turvallista, ja palvelubussi poimii kyytiin aivan Hanna-kodin läheltä.

Metsiköt, hiekkatiet ja läheinen ranta kutsuvat liikkujia lähimaastoon. Happihypyllä voi pistäytyä myös Hanna-kodin suojaisalla takapihalla ja kattoterassilla.

Haluan itsekin asumaan Hanna-kotiin, kun en enää pärjää kotona. Niin hyvää hoitoa 103-vuotiaaksi elänyt äitini täällä sai.

Palveluasunto on tilava yksiö tai kaksio: koti, johon omat tavarat ja tutut elämäntavat muuttavat asukkaan mukana. Myös muistisairaiden ryhmäkodin huoneen voi jokainen sisustaa itse. Hanna-kodin yhteisiä oleskelu- ja ruokailutiloja voivat kaikki talon asukkaat käyttää vapaasti. Esteettömissä tiloissamme on helppo liikkua.

Apu, hoiva ja tuki löytyvät kädenmitan päästä. Palvelumme joustavat asukkaan tarpeen mukaan satunnaisesta avusta ympärivuorokautiseen hoitoon. Jokainen asukas saa tarvittaessa käyttöönsä turva- ja hyvinvointirannekkeen, joka mahdollistaa voinnin seurannan ja turvallisen asumisen. Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden.

Hoivapalveluihin voi käyttää kaupungin myöntämää kotihoidon palveluseteliä. Moni palveluasunnon asukas arvostaa myös mahdollisuutta pyykkihuoltoon ja siivoukseen.

Toisten asukkaiden, henkilökunnan ja vieraiden – sekä ihmisten että eläinystävien – seura tuo asukkaiden elämään iloa!

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut

  • Yhteensä 38 palveluasuntoa, jotka ovat kooltaan 35,5 – 53,5 m2.
  • Ryhmäkoti Merikukassa on  13 huonetta ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille. Palvelun laatua valvoo Helsingin kaupunki.

 

Yhteystiedot

Tyynylaavantie 19, 00980 Helsinki

Puhelinnumerot

Ryhmäkoti Merikukka
24h
Palveluvastaava
Sairaanhoitaja
Palveluasuminen
24h

Kiinteistöhuolto

Vapaat asunnot

Ei vapaita asuntoja tällä hetkellä.

Asunnot on tarkoitettu pääsääntöisesti yli 65-vuotiaille.

Tiedustelut: johtaja Tiina Sjöberg, puh. 050 375 2337 (arkisin klo 8-16) tai tiina.sjoberg@yrjojahanna.fi

Siirry asuntohakemuslomakkeeseen