Merikaari, Helsinki

Musiikkia ja merimaisemia Merikaaren ryhmäkodissa

Meren rannalla, lyhyen kävelymatkan päässä Lauttasaaren metroasemalta, sijaitsee Merikaaren ryhmäkoti. Valoisa ryhmäkoti löytyy Merikaaren palvelutalon toisesta kerroksesta ja se tarjoaa ympärivuorokautista asumista iäkkäille muistisairaille tai muutoin ympärivuorokautisen avun tarpeessa oleville ikääntyneille.

Kun ryhmäkodin ovesta astuu sisälle Tapio Rautavaaran ääni kajahtaa kaiuttimista vastaan. Ryhmäkodissa soi usein musiikki ja välillä asukkaat myös tanssahtelevat hoitajien kanssa musiikin tahtiin ja joku innostuu laulamaan tuttuja sanoja musiikin mukana.

Sävelten sävyttämä arki ryhmäkodissa koostuu hyvästä perushoidosta, fysioterapioista, omaisten ja läheisten vierailuista, ulkoilusta ja erilaisesta viriketoiminnasta. Erittäin suosittua musiikin ja tanssin lisäksi ovat yhteiset lukuhetket sekä television katselu.  Arkea katkaisevat myös monenlaiset juhlat, joita ryhmäkodissa on totuttu juhlimaan tyylikkäästi juhla-asuissa juhla-aterian kera.

Ulkoilu on tärkeä osa arkea ja ryhmäkodilla onkin siihen hyvä puitteet. Huonommalla säällä voidaan käydä vain terassilla lyhyellä happihypyllä ihailemassa merimaisemaa, mutta hyvällä ilmalla päästään merenrantakävelylle suoraan ryhmäkodin pihasta. Lenkillä voi vaikka ihmetellä sorsaperheitä tai ohi lipuvia laivoja. Kesäisin ryhmäkodilta voidaan lähteä yhteiselle retkelle Lauttasaaren kesäkahviloihin ja tai nauttia konsertista ryhmäkodin pihalla.

Ryhmäkodilla käy myös aktiivisia vapaaehtoisia, joista osa on ollut mukana toiminnassa jo vuosia. Vapaaehtoiset ulkoilevat asukkaiden kanssa, vetävät tietovisailuja ja lukevat kirjaa asukkaille. Vapaaehtoiset tuovatkin tärkeän panoksensa ryhmäkodin arkeen ja asukkaat nauttivat heidän seurastaan. Vapaaehtoiset puuhaavat asukkaiden kanssa arkisia asioita, mutta niiden merkitys on sekä asukkaille että hoitohenkilökunnalle suuri.

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut

  • 18-paikkainen ryhmäkoti ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville vanhuksille. Asukashuoneet ovat kooltaan noin 20 m2 ja kaikissa huoneissa on invamitoitettu wc ja suihku. Asukkaiden käytössä ovat myös viihtyisät oleskelu- ja ruokailutilat, saunaosasto sekä terassi, joista aukeaa upea maisema merelle.
  • Merikaaressa ei ole nyt vapaita asukaspaikkoja. Lisätietoja tarvittaessa Merikaaren johtajalta.

 

Yhteystiedot

Pohjoiskaari 9 A, 00200 Helsinki

Puhelinnumerot

Palveluvastaava
Palveluvastaava vastaa myös opiskelijoiden harjoittelupaikoista
Hoitajat