Näin haet asumaan Yrjö ja Hanna -hoivakotiin

Yrjö ja Hanna -hoivakodit tarjoavat turvallista, ympärivuorokautista hoitoa silloin, kun sinä tai läheisesi sitä tarvitsee. Hoivakotiin voi hakea asumaan joko kunnan järjestämänä tai itse maksavana.

Haku hoivakotiin kunnan kautta

Kunta järjestää ympärivuorokautisen hoidon joko tuottamalla sen itse, ostamalla yksityisiltä palveluntuottajilta, kuten Yrjöltä ja Hannalta, tai myöntämällä asiakkaalle palvelusetelin.

Palvelutarpeen arviointi on ensimmäinen askel

Hakeutuminen hoivakotiin kunnan kautta edellyttää asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Arviointi perustuu asiakkaan ja hänen läheistensä näkemykseen sekä yhden tai useamman asiantuntijan arvioon siitä, täyttyvätkö kriteerit ympärivuorokautisen hoivan tarpeesta.

Palveluntarpeen arviointiin pääset esimerkiksi kunnan kotihoidon kautta, sillä ympärivuorokautiseen hoivaan ohjataan vasta sitten, kun kotihoidon palvelut eivät enää riitä. Myös sairaalat järjestävät tarvittaessa palvelutarpeen arvioinnin.

Mikäli saat kunnalta myönteisen päätöksen tuesta, kunta osoittaa sinulle hoivakotipaikan. Hoivakodin valinnassa kunta pyrkii kuuntelemaan asiakkaan toiveita, mutta aina se ei valitettavasti ole mahdollista.

Palveluseteli tuo lisää valinnanvapautta

Kunnan myöntämän palvelusetelin avulla asiakas voi itse valita hoivakodin kunnan hyväksymien palveluntuottajien listalta ja käyttää palveluseteliä hoivapalvelujen maksamiseen.

Oman kotikuntasi sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvonnasta saat tarkemmat ohjeet, miten pääset palvelutarpeen arviointiin ja onko sinun mahdollista saada kunnalta maksusitoumus tai palveluseteli Yrjö ja Hanna -hoivakotiin.

Haluatko maksaa itse asumisesi Yrjö ja Hanna -hoivakodissa?

Halutessaan Yrjö ja Hanna -hoivakotiin voi myös tulla itse maksavana. Silloin kannattaa ottaa suoraan yhteyttä sen hoivakodin johtajaan, johon haluaisit tulla asumaan.

Voit myös soittaa Yrjön ja Hannan asiakaspalvelunumeroon, puh. 020 742 9888 (ark. 9–12), tai laittaa meille sähköpostia osoitteeseen info@yrjojahanna.fi, niin ohjaamme sinut eteenpäin.

Tervetuloa tutustumaan hoivakoteihimme!

Miettiessäsi eri vaihtoehtoja itsellesi tai läheisellesi olet tervetullut tutustumaan hoivakoteihimme. Ota yhteyttä, niin sovitaan yhteinen aika!

Katso myös UKK (Usein kysytyt kysymykset) hoivakodeista. Sieltä löydät vastaukset moniin kysymyksiin.

Katso usein kysytyt kysymykset
Tekstialueen taustamuoto.