Onnela-koti ja Kirkkopiha menestyivät THL:n asia­kas­tyy­ty­väi­syys­ky­se­lys­sä

Yrjö ja Hanna Kotien Onnela-koti ja Kirkkopiha olivat hyvinvointialueidensa kärkeä THL:n kansallisessa vanhuspalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyssä

Osana vanhuspalvelulain uudistusta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) toteutti keväällä 2022 ensimmäisen kansallisen vanhuspalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyn. Kerro palvelustasi -kyselyn saivat vastattavakseen säännöllisen kotihoidon ja tavallisen palveluasumisen sekä pitkäaikaisen ympärivuorokautisen palveluasumisen asiakkaan Manner-Suomessa. Yli 2 800 vanhuspalveluyksikköön lähetettyyn kyselyyn vastasi lähes 42 000 asiakasta joko yksin tai läheisen avustamana. Lisätietoa kyselystä löytyy täältä.

Jokaiselta hyvinvointialueelta on valittu 3 kotihoidon ja palveluasumisen sekä 3 ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikköä, jotka ovat saaneet parhaat pisteet alueellaan. Listoilla mukana on vain vähintään 20 vastausta saaneet kotihoidon yksiköt sekä vähintään 10 vastausta saaneet ympärivuorokautisen hoivan yksiköt.

Asiakastyytyväisyyttä arvioitiin seuraavien väittämien perusteella:

1) Saan tarpeeksi apua ja palvelua

2) Hoitajat ovat ystävällisiä

3) Minulla on turvallinen olo

4) Toiveitani otetaan huomioon hoivassa ja palvelussa

5) Olen tyytyväinen ruokaan (kysymys 5 vain ympärivuorokautisen hoivan asukkaille)

 

Omilla hyvinvointialueillaan kotihoidon ja tavallisen palveluasumisen kolmen parhaan yksikön listalle pääsivät Yrjö ja Hanna Kodeista Onnela-koti Kajaanissa sekä Kirkkopiha Järvenpäässä. Onnittelut molempien talojen henkilöstölle loistavasta sijoituksesta sekä kiitokset erinomaisesta työstä, jonka arvon myös kotien asukkaat ja heidän läheisensä tunnustavat!