Keravan Ve­te­raa­ni­au­kiol­la vietetään jo har­jan­nos­ta­jai­sia

Keravan veteraaniaukiolle rakennettavat uudiskohteet, Jukola ja Toukola, ovat nousseet harjakorkeuteensa ja tänään vietetään sen kunniaksi harjannostajaisia. Kohteiden arvioitu valmistuminen on elokuussa 2023.

Yrjö ja Hanna -säätiö rakennuttaa Viertolan kaupunginosaan kaksi 7-kerroksista taloa, joiden nimet ovat saaneet innoituksensa Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä. Hanke toteutetaan yhteistyössä Keravan Palvelutalosäätiön kanssa. Kohteet on rakennettu ARA:n tuella.

Keravan kohde on hieno kokonaisuus, joka rakennetaan loistavalle paikalle hyvien palvelujen ja liikenneyhteyksien viereen. Yhteistyö Keravan Palvelutalosäätiön kanssa on ollut saumatonta niin suunnittelu- kuin rakennusvaiheessakin”, Yrjö ja Hanna -säätiön toimitusjohtaja Petri Kokkonen sanoo.

 

Jukola on Yrjö ja Hanna Kotien asumisoikeuskohde, johon tulee yhteensä 45 asuntoa. Kohteen ensimmäinen hakukierros oli syyskuussa ja hakemuksia tuli n. 200, eli kiinnostus kohdetta kohtaan on ollut suurta.

Ensimmäiset asuntotarjoukset ovat liikkeellä, mutta asukasvalintaprosessi asuntotarjouksineen ja kahden viikon vastausaikoineen vie oman aikansa”, aso-asuntojen myynnistä vastaava myyntipäällikkö Sari Larjanne kertoo.

 

Toukolan kohteeseen tulee palveluasuntoja yhteensä 72. Asunnot on tarkoitettu ikääntyneille ja neurologisesti vammautuneille henkilöille. Toukola tulee kokonaisuudessaan Keravan Palvelutalosäätiön käyttöön ja säätiö tekee myös asukasvalinnat kohteen asuntoihin. Asuntojen haku avataan näillä näkymin alkuvuodesta 2023.

Keravan Palvelutalosäätiö on toiminut täällä jo yli 50 vuotta. Toukolan palvelukeskukseen saamme uusia, hyvin suunniteltuja ja nykyaikaisella tekniikalla varusteltuja palveluasumisen asuntoja ikääntyneille sekä ryhmäkotiasuntoja neurologisesti vammautuneille henkilöille, ja pystymme laajentamaan palvelujamme”, säätiön hallituksen puheenjohtaja Kauko Passi sanoo.

 

Jukolan ja Toukolan yhteispihalle sijoitetaan alueella vuodesta 2002 sijainnut veteraanien muistomerkki. Talot sekä niitä vastapäätä sijaitseva Keravan Palvelutalosäätiön Viertolan toimintakeskus muodostavat yhdessä Viertolan seniorikampuksen.

Yhteinen sisäpiha suo hyvät mahdollisuudet kohtaamisiin Veteraaniaukiolla ja toivomme, että sitä kautta asukkaiden yhteinen toiminta pääsee luontevasti käyntiin. Myös Viertolan toimintakeskuksen juhla- ja kokoustilat sekä lounasravintola Venla, ovat kaikille avoimia”, Keravan Palvelutalosäätiön toiminnanjohtaja Minna Härmä-Laitila muistuttaa.