Onnela-koti, Kajaani

Kodin onnea palvelutalo Onnela-kodissa

Onnela-kodin tunnelmaa leimaa ympäröivä luonto: Kajaanijoen jokilaakso puustoineen on vaikuttava maisema. Asukkaiden ilo on rauhallinen sisäpiha, joka mahdollistaa leppoisan oleskelun aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Yhteisiä oleskelu- ja ruokailutiloja sekä kuntosalia voivat kaikki talon asukkaat käyttää vapaasti. Esteettömissä tiloissamme on helppo liikkua.

Vuonna 2001 valmistunutta Onnela-kotia ympäröi kävely- ja pyöräteiden verkosto. Kauppa ja muut palvelut löytyvät läheltä, ja Kajaanin keskustaan on vain puolen kilometrin matka.

Onnela-koti täytyy elämästä, kun jokapäiväiset yhteiset hetket kokoavat asukkaat viettämään aikaa yhdessä. Suosittua ajanvietettä ovat jumpat, bingo sekä musiikki-, luku- ja askartelutuokiot. Luonto ja luonnonmateriaalit ovat tärkeä osa hoivatyötä. Asukkaiden iloksi ja mielenvirkistykseksi Onnela-kotiin on rakennettu aistihuone Kianto, jonne on tuotu pieni pala Kainuun korpea. Kiannossa levotonkin muistisairas rauhoittuu kuuntelemaan linnunlaulua ja nuotion räiskettä. Aistihuone hiekkapolkuineen ja pitkospuineen tarjoaa myös mahdollisuuden tasapainon harjoittamiseen. Katso lisätietoa sekä video Kiannosta.

Tärkeintä täällä on hoitajien ystävällisyys ja huomaavaisuus sekä mukavat naapurit.

Onnela-kodissa on omalla parvekkeella tai terassilla varustettuja palveluasuntoja ikääntyville ja kehitysvammaisille. Asunto on tilava yksiö tai kaksio: koti, johon omat tavarat ja tutut elämäntavat muuttavat asukkaan mukana. Myös muistisairaiden ryhmäkodin asunnon jokainen voi sisustaa omaksi kodikseen.

Apu, hoiva ja tuki löytyvät kädenmitan päästä. Palvelumme joustavat asukkaan tarpeen mukaan satunnaisesta avusta ympärivuorokautiseen hoitoon. Jokainen asukas saa tarvittaessa käyttöönsä turva- ja hyvinvointirannekkeen, joka mahdollistaa voinnin seurannan ja turvallisen asumisen. Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden.

Moni arvostaa mahdollisuutta pyykkihuoltoon ja siivoukseen. Lääkehuolto ja valmiiksi katettu ruokapöytä tekevät arjesta vaivatonta.

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut

  • Onnela-kodissa on 28 palveluasuntoa, joissa on keittiö ja invamitoitettu wc-/kylpyhuone.
  • Ryhmäkoti Metsätähdessä on 7 asuntoa muistisairaille vanhuksille. Ryhmäkotiasuminen on tarkoitettu ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville ikäihmisille.

Palveluasumisessa vuokran lisäksi asukkaalta peritään peruspalvelumaksu sekä hoivapalvelumaksu, jonka suuruus riippuu asukkaan hoivan tarpeesta. Hoivapalvelumaksuun voi käyttää Kainuun soten myöntämää kotihoidon tai ns. tavallisen asumisen palveluseteliä.

Ryhmäkotiasumisessa hoivapalvelujen maksamiseen voi käyttää tehostetun palveluasumisen palveluseteliä.

Yhteystiedot

Onnelantie 2, 87100 Kajaani

Puhelinnumerot

Palveluesihenkilö
Ryhmäkoti Metsätähti
Palveluasuminen 24 h
Kehitysjohtaja
Telefax

Kiinteistöhuolto

Vapaat asunnot

Ryhmäkoti Metsätähdessä on vapautunut kaksi ympärivuorokautisen hoivan eli tehostetun palveluasumisen asuntoa:

  • asunto sisäpihan puolelta, koko 24,5 m2, vuokra 539,14 €/kk + vesimaksu 23 €/kk
  • asunto jokinäköalalla, koko 25 m2, vuokra 545,86 €/kk + vesimaksu 23 €/kk

Suvanto-siivessä on vapautumassa tehostetun palveluasumisen asunto, 1h + tk, 35,5 m2, vuokra 591,50 €/kk + vesimaksu 23 €/kk. Muuttoaikataulusta sovitaan erikseen.

Ymärivuorokautisen hoivan hinta on 103,60 €/vrk, ateriapalvelu 19,60 €/vrk, vaatehuolto 92,16 €/kk, siivous 80,63 €/kk. Asukkaaksi voi tulla tehostetun palveluasumisen palvelusetelillä tai itse maksaen.

Lisätietoa palveluesihenkilöltä: Riikka Kantoniemi, puh. 040 759 3944

Siirry asuntohakemuslomakkeeseen