Omenatarha, Espoo

Aktiivista yhteisöllisyyttä Omenatarhassa

Kauppakeskus Omenan vieressä sijaitsevan Omenatarhan palvelutalon yhteisö muodostuu ryhmäkotien asukkaista, kotihoidon piirissä olevista asiakkaista, talon henkilökunnasta, talossa asuvista senioreista sekä aktiivisista vapaaehtoisista, jotka yhdessä järjestävät erilaista yhteisöllistä toimintaa koko talolle.

Talossa on pitkät perinteet vapaaehtoisten vetämillä ryhmillä sekä erilaisilla yhdessä järjestetyillä tapahtumilla. Alakerran monitoimitilassa kokoontuu mm. Runorengas, Miestenkerho ja Musaklubi, jotka ovat kaikki avoimia sekä ryhmäkotien asukkaille että talon asukkaille. Perinteisiä ja odotettuja yhteisiä tapahtumia ovat myös vapputanssit sekä erilaiset kesäjuhlat.

Ryhmäkoti Omenan kehitysvammaisista asukkaista monet käyvät päivätoiminnoissa ja omissa harrastuksissaan viikolla, viikonloppuisin taas puuhaillaan kaikkea mukavaa yhdessä. Ison Omenan ostoskeskukseen on helppo piipahtaa porukalla kahville tai pikku ostoksille. Asukkaaksi Omenaan haetaan kaupungin vammaispalvelujen sosiaalityöntekijä kautta.

Ryhmäkotien lisäksi Yrjö ja Hanna -säätiö omistaa Asunto Oy Espoon Omenatarhan palvelutalosta 18 senioreille vuokrattavaa asuntoa, joissa asuvat voivat tilata kotihoidon palveluja asumisensa tueksi. Talon kabinettia ja monitoimitilaa voi vuokrata mm. kokouksiin, kerhotoimintaan tai juhlien pitopaikaksi. Kiinteistössä toimii myös ulkopuolisen yrittäjän ravintola, jossa voi nauttia lounasta tai poiketa iltapäiväkahville.

Päivätoiminnan ryhmissä nautitaan virkistävästä vaihtelusta sekä ennaltaehkäisevästä ja kuntouttavasta ohjelmasta yhdessäoloa unohtamatta. Palvelu tukee samalla omaisten ja omaishoitajien jaksamista. Päivään kuuluu aamupala, lounas ja päivällinen sekä erilaisia osallistujien toimintakykyä ylläpitäviä aktiviteetteja sisällä ja ulkona. Tärkeintä on kuitenkin yhdessäolo, jutteleminen ja tunne osallisuudesta.

Omenatarhan palvelutalosta käsin tarjotaan myös kotihoidon palveluja. Palveluiden tarkoituksena on tukea asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä itsenäistä selviytymistä omassa kodissaan. Palvelut suunnitellaan asiakkaan yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Ne voivat olla esimerkiksi lääkkeiden jakoa, siivousta, ruoanlaittoa, henkilökohtaisen hygienian hoitoa, seuranpitoa sekä avustamista ulkoilussa ja erilaisissa asioinneissa.

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut

  • 21-paikkainen ryhmäkoti Omena ikääntyville kehitysvammaisille. Ryhmäkodin asukkaat asuvat kodinomaisesti ja kalustavat omat huoneensa itse omien toiveidensa mukaan. Ryhmäkodissa on yhteisiä tiloja kaikille asukkaille: ruokailu-, keittiö- ja oleskelutilat. Ryhmäkodissa asuvat asukkaat saavat toisista asukkaista ja hoitajista mukavaa seuraa ja yhdessä tekemisen iloa. Samassa kiinteistössä omissa kodeissaan asuu muutama ryhmäkodin tukiasukas, jotka vierailevat ryhmäkodissa säännöllisesti ja saavat ryhmäkodin hoitajilta tukea ja ohjausta.
  • 18 senioreille tarkoitettua kaksiota, kooltaan 39,0-46,0 m2. Vuokran suuruus on 19,92 €/m2. Vuokran ja vesimaksun (23 €/asukas/kk) lisäksi asukkaat maksavat peruspalveluvastiketta (93 €/asunto/kk), joka peritään kaikista asunnoista. Peruspalveluvastikkeeseen sisältyy 1h/kk perussiivousta tai vaihtoehtoisesti asiointiapua arkisin klo 8-16, turvapuhelimen käyttömaksu sekä 3 hälytyskäyntiä arkisin klo 7-18 välillä, muista käynneistä peritään erillinen maksu hinnaston mukaan.
  • Kotihoidon palvelua Omenatarhan palvelutalossa sekä lähiseudulla asuville ikääntyville. Palveluita voi saada itsemaksavana, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen myöntämällä palvelusetelillä tai maksusitoumuksella. Kotiin annettavia palveluita ovat kotihoidon palvelut, lääkehoidon palvelut, saattopalvelut, asiointiapu sekä ateriapalvelu.
  • Vuokrattavia tiloja: monitoimitila ja kabinetti (lisätietoa alempana sivulla).

Yhteystiedot

Piispansilta 16, 02230 Espoo

Puhelinnumerot

Palveluvastaava/sairaanhoitaja
Ryhmäkoti Omena

Avopalvelut

Päivätoiminta
Ti-ke klo 8-15

Vuokrattavat tilat

Kabinetti ja monitoimitila

Vapaat asunnot

Lisätietoa Omenatarhan ryhmäkotiasuntoihin hakemisesta johtajalta: sabah.hawas@yrjojahanna.fi tai puh. 050 327 5818

Palvelutalossa vapautuvia seniorivuokra-asuntoja voit hakea asuntohakemuksellamme.

Hae seniorivuokra-asuntoa

Vuokrattavat tilat

Monitoimitila

Monitoimitila soveltuu hyvin kokouksiin, kerhotilaisuuksiin ja pienimuotoisiin juhlatilaisuuksiin. Tila on kooltaan n. 50 m2 ja tiloissa on isot ikkunat sisäpihalle. Hinta 40 €/h.

Monitoimitilaan voi halutessaan yhdistää kabinettitilan, jolloin lisää tilaa tulee yli 20 m2. Kabinettitila on varattava erikseen.

Kabinetti

Kabinetti soveltuu hyvin kokouksiin ja pienten kerhotilaisuuksien järjestämiseen. Hinta 28 €/h.

Hinnat eivät koske vapaaehtoisten kokoontumisia ja muita erillissopimuksen tehneitä sopimus asiakkaita. Tilat tulee siistiä ja tavarat siirtää paikoilleen käytön jälkeen. Perimme erillismaksun 100 € jälkisiivouksesta.

Tiedustelut: asuminen@yrjojahanna.fi

 

 

 

Tekstialueen taustamuoto.