Kesätyö, jolla on merkitystä

Katriina Salmi on ollut kesätöissä Euran Eurakodissa kesällä 2021 ja on tulossa kesätöihin myös ensi kesänä.

Katriina opiskelee lähihoitajaksi ja tuli Eurakotiin alun perin opintoihin kuuluvalle harjoittelujaksolle syksyllä 2020. Harjoittelussa Eurakoti tuli hänelle tutuksi niin arjen toiminnoiltaan kuin myös tavasta ja hengestä mitä Eurakodissa toteutetaan. Harjoittelujakson päätyttyä hän kysyi rohkeasti keikka- ja kesätöitä, sillä hän viihtyi Eurakodissa ja osana työyhteisöä. 

”Mua jännitti työ ensiksi tosi paljon, enkä tiennyt pidänkö työstä, mutta nyt voin sanoa että pidän työstä paljon. Työporukka otti mukaan kaikkeen tosi kivasti ja tuntui että kuulun porukkaan. Mua opastettiin aina kun oli jotain kysyttää tai ihmeteltävää.”  -Katriina Salmi

Palvelutalo Eurakoti – lämpimän hoivan koti 

Vuonna 2000 toimintansa aloittanut Eurakoti sijaitsee aivan Euran keskustassa. Eurakodissa on 25 asukaspaikkaa ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville ikäihmisille. Eurakoti on kodikas ja viihtyisä. Lämmin tunnelma on vastassa jo ulko-ovella ja elämänmeno on Eurakodissa rauhallista ja kunnioittaa jokaisen asukkaan omaa rytmiä. Yhteiset tilat täyttyvät elämästä, kun asukkaat kokoontuvat kuuntelemaan vanhanajan tarinoita, lukemaan lehtiä, pelaamaan bingoa tai muita leppoisia pelejä. Kissaystävä Tirtsi on rakastettu kaveri ja jakaa pyyteettömästi huomiotaan kaikille asukkaille.  

Harjoittelun jälkeen Katriinaa hieman jännitti roolin muuttuminen harjoittelijasta hoitajaksi, mutta onneksi turhaan!

 ”Mut otettiin todella hyvin vastaan. Mua opetettiin koko ajan ja siellä oli helppo työympäristö, eli työntekijöillä oli hyvä huumori läsnä päivittäin, kaikkeen sai apua ja neuvoa” 

Oli kiva myös huomata, että kesätyön jälkeen mut otettiin keikkalistalle ja olenkin päässyt keikkailemaan sen mukaan mitä opiskelut on antanut myöden. Ammatillisuus kasvaa kaiken kokemuksen myötä ja ihan parasta kun alansa ammattilaiset on antamassa neuvoa ja oppia.

Nyt kun eletään vuoden alkua 2022, Katriinalta kysyttiin, että olisiko hän kiinnostunut tulemaan taas kesätöihin, vastaus oli selvä: KYLLÄ! No miksi? Annetaan hänen kertoa!

 ”Täällä on kiva työyhteisö, Aina kehitetään asukastyötä, yhteiset palaverit on tässä se hyvä juttu. Pääset vaikuttamaan! Oppii paljon uutta sekä työ on monipuolista. On myös hieno huomata, että työntekijät kohtaa arvokkaasti ja kunniottavasti asukkaan sekä omaiset. Eurakodissa huolehditaan että työssä on riittävät tarvikkeet ja materiaalit, joka on myös tärkeää asiakkaalle, että hän saa tarvitsemansa hoidon.” 

On kiva tehdä tärkeää ja merkityksellistä työtä.  Saa auttaa päivittäisissä askareissa. Saa järjestää hauskoja yhteisiä hetkiä. Auttaa siinä että asukkaan päivä on mielekäs. Asukkaat on mukavia ja yhteiset hetket, pieni hymy arjen joukossa ovat palkitsevaa” , kertoo Katariina Salmi työstää Yrjö ja Hanna Kodeilla.