Kesätyö täynnä muistoja

Teresa Salmela keikkailee Mäntyrannassa tukipalvelutyöntekijänä. Työhön kuuluu ateria- ja laitoshuollon työtehtäviä sekä esimerkiksi leipomista ja erilaisia avustavia tehtäviä asukkaiden kanssa.

”Työviikko tarkoittaa minulle aina työtä, mutta myös todella hauskoja hetkiä, hyviä keskusteluita ja mikä tärkeintä, uusia ystäviä!” kertoo Teresa Salmela.

Teresa Salmela

Kotoisaa arkea ja juhlaa palvelutalo Mäntyrannassa

Mäntyranta on viihtyisä paritalo perinteikkäällä omakotialueella Espoon Laajalahdessa. Talo vehreine pihoineen on alun perin rakennettu kahden perheen kodiksi. Jokainen on tähän kotiin tervetullut! Kodin sydän on olohuone. Suositun bingon lisäksi tuvassa kokoontuu muun muassa musiikkiryhmä ja käsityöpiiri. Kohokohtia vuoden kierrossa ovat juhannuksen pihajuhla koivuineen sekä muut juhlapyhät.  Mäntyranta on koti ikäihmisille, jotka tarvitsevat hoivaa ympäri vuorokauden, apu ja hoiva löytyvät aina kädenmitan päästä.

Teresa on aloittanut työt viime keväänä 2021.

Kuulin Mäntyrannan esihenkilö Mervi Sahipakalta, että töitä olisi tarjolla ja päätin tarttua siihen välittömästi.  Minua kiinnosti ajatus siitä, että pääsisin toteuttamaan itseäni leipomalla ja näin ilahduttamaan asukkaita. Työ palvelutalossa kiinnosti myös, koska halusin nähdä, että millaista arki palvelukodissa on.”

Teresa hieman jännitti työtä etukäteen sekä sitä, että miten hänet otetaan vastaan. Mutta onneksi turhaan; ”Minut otettiin vastaan todella hyvin ja erityisesti Mäntyrannan työntekijöiden yhteishenki ja porukka on aivan huippu! Sinne oli todella kiva mennä osaksi porukkaa.”

Kysyimme Teresalta, että onko työ Mäntyrannassa vastannut hänen odotuksiaan ja näin hän kertoo; ”Vastasi täysin, oikeastaan yllätyin, koska se on kerryttänyt enemmän todella hyviä muistoja, kun osasin edes ajatella! Työ on siitä kivaa, että saat toteuttaa itseäsi juuri esimerkiksi leipomalla. Pääset tekemään hommia niin keittiön, kun hoitotyönkin puolella. Näin ollen työ on todella monipuolista, mikä tekee työstä mielenkiintoisen.”

Jos jotain nostaisin esiin niin sen, että kaikki toimii. Työntekijät ovat mahtavia, Mäntyranta yksikkönä on aivan huippu. Palkat tulevat ajallaan. Kaikki yksinkertaisesti toimii. Erityisesti haluan mainita sen, että työntekijöitä kuunnellaan” Teresa Salmela summaa työtään Yrjö ja Hanna Kodeilla.