Päivänpaistetta Päivärinteen palvelutalossa Hämeenlinnassa

Päivärinteen palvelutalo Hämeenlinnassa.

Päivärinteessä ystävällinen ilmapiiri ja monipuolinen toiminta yhdistyvät erinomaiseen sijaintiin palvelujen lähellä mutta rauhallisessa lähiympäristössä. Päivärinteestä löydät yhteisön eri elämänvaiheisiin, tarvitsetpa sitten turvallista asumista ja kevyttä apua arkeen tai ammattitaitoista hoitoa jatkuvasti tai tilapäisesti.

Kun hoivaa tarvitaan päivin ja öin

Reilun kokoiset palveluasuntomme ovat koteja niin muistisairaille kuin muillekin ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikääntyneille. Hoitoalan ammattilaiset ovat asukkaan apuna ja tukena päivin ja öin.
Kaikki päivittäiset ateriat kuuluvat ympärivuorokautiseen hoivaan eli tehostettuun palveluasumiseen. Kunnan ostopalvelusopimuksella tullessaan asukas maksaa itse vuokran sekä vesimaksun asunnostaan. Palvelusetelillä tullessaan asukkaan maksettavaksi tulee myös mahdollinen hoivaan liittyvä omavastuuosuus, koska setelin suuruus riippuu asukkaan tuloista.

Palveluasumista omassa asunnossa tai ryhmämuotoisesti

Kun hoivan tarve on vähäisempää tai satunnaisempaa, Päivärinteeltä löytyy vaihtoehtoja asumiseen! Tilavissa palveluasunnoissa asut vuokralla, ja voit ostaa kotiin tuotavia palveluja (esim. kotisairaanhoitoa tai siivouspalvelua) joko itse maksaen tai kunnan myöntämällä palvelusetelillä. Osa asunnoista sopii hyvin myös pariskunnille. Apu löytyy kädenmitan päästä, aamusta iltaan.

Kevyemmän tuen tarpeessa oleville vaihtoehtona on myös Kotisiipi, joka tarjoaa yhteisöllistä ryhmämuotoista asumista. Kotisiivessä asukkaiden yhteiset tilat kutsuvat seurustelemaan ja aterioimaan yhdessä muiden kanssa. Oma huone takaa oman rauhan, mutta juttuseuraa löytyy, silloin kun sitä haluaa. Asumista tukevat palvelut räätälöidään kunkin yksilöllisen tarpeen mukaisiksi.

Hämeenlinnan Päivärinteen palvelutalon henkilökunta.

Ympärivuorokautiseen hoivaan Päivärinteelle pääsee Hämeenlinnan kaupungin myöntämällä palvelusetelillä tai kunnan sijoittamana ostopalvelusopimuksen mukaisesti.

Kevyempiin asumismuotoihin haet täyttämällä nettisivuillamme olevan asuntohakemuslomakkeen.

Siirry täyttämään asuntohakemus
Tekstialueen taustamuoto.

Kysy lisää asumisesta! Autamme mielellämme.

Tarjoamme maksutonta apua asukaspaikan hakemiseen. Voit kysyä tehostetusta palveluasumisesta, palvelukodistamme ja asukkaaksi hakemisesta.

Jätä yhteydenottopyyntö täyttämällä ja lähettämällä oheinen lomake tai soita ja kysy lisää:
Palveluesihenkilö Taina Buljugin (arkisin klo 8-16) p. 050 509 1758

    Palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen

    Palveluasumista järjestetään sosiaalihuoltolain perusteella henkilöille, jotka tarvitsevat soveltuvan asunnon sekä hoitoa ja huolenpitoa. Tehostettua palveluasumista järjestetään henkilöille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on ympärivuorokautista.

    Palveluihin sisältyvät asiakkaan tarpeen mukainen hoito ja huolenpito, toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ateria-, vaatehuolto-, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut.

    Sosiaalihuoltolaki 21 § (Lähde: finlex.fi)

    Lisätietoa asunnoista: Päivärinteen palvelutalo, Hämeenlinna