Mäntyranta Espoossa siirtyy Yrjö ja Hanna Kodeille 1.9.2019 alkaen

Uudenmaan Vanhustenhuollon Kannatusyhdistys ry on tehnyt sopimuksen palvelukoti Mäntyrannan kiinteistön ja palvelutoiminnan siirtämisestä Yrjö ja Hanna Kodeille. Uudenmaan Vanhustenhuollon Kannatusyhdistyksen toiminta jatkuu entisellään Koivu ja Tähti -palvelukodissa sekä palvelutalo Kotikoivussa.

Mäntyranta on Espoon Laajalahdessa, omakotitalojen ja vehreiden pihojen keskellä sijaitseva kodikas palvelutalo, joka on aikoinaan remontoitu paritalosta ja sittemmin laajennettu lisäsiivellä. Yli 20 vuotta toiminut Mäntyranta on ollut yhdistyksen puheenjohtaja Saara Niemelle kuin ”oma lapsi”, josta hän nyt haikein mielin luopuu. Saaran ajatukset kiteytyvät Kirsi Kunnaksen runoon; ”Mä lapsen lailla luotan hyvyyteen, ja siitä lauluni nyt meille teen. Ei murhe eikä huoli teitä paina, kun hyvyyteen te luotatte vain aina.”

Yhdistyksemme joutuu luopumaan Mäntyrannasta sen rakennusten remontoimistarpeen vuoksi, johon pienen voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen taloudelliset resurssimme eivät riitä. Tärkeänä seikkana näen sen, että talon asukkaat saavat jäädä sinne asumaan ja sama tuttu henkilökunta jatkaa heidän hoitamistaan. Uuden toimijan valinnassa merkitsi se, että Yrjö ja Hanna Kodit on kotimainen toimija, jonka arvot kohtasivat omamme. Asukkaiden ja työntekijöiden hyvinvointi on molemmille toimijoille se ykkösasia. Yhdistyksemme oma toiminta jatkaa Mäkkylässä saman pihapiirin alueella toimivissa 2016 valmistuneissa esteettömissä ja ekologisissa  tiloissamme, Saara Niemi toteaa.

Yleishyödyllinen Yrjö ja Hanna -säätiö toimii valtakunnallisesti, rakennuttaen ja ylläpitäen palvelutaloja, vuokrataloja sekä asumisoikeuskiinteistöjä. Hoivapalveluja taloissa tuottaa säätiön omistama yhteiskunnallinen yritys, Yrjö & Hanna Oy.

Olemme iloisia voidessamme turvata Mäntyrannan toiminnan jatkuvuuden. Mäntyranta on juuri sitoutuneen henkilöstönsä, kodikkaiden tilojensa sekä ilmapiirinsä ansiosta ollut ykköstoiveena monelle asukkaalle ja heidän omaisilleen, sanoo Yrjö ja Hanna Kotien toimitusjohtaja Petri Kokkonen.