Riihikallion palvelukeskus, Tuusula

Palvelukeskus on korttelin sydän, kohtaamispaikka ja tapahtumien keskipiste.

Riihikallion palvelukeskus on osa laajempaa kokonaisuutta, Riihikallion palvelukorttelia. Palvelukeskus on korttelin sydän, kohtaamispaikka ja tapahtumien keskipiste. Korttelin kiinteistöt ympäröivät kaikkien asukkaiden yhteistä pihaa, Pellavapuistoa, joka tarjoaa viehättävät puitteet yhteiselle tekemiselle, turvalliselle liikkumiselle ja ihan vaan seurustelulle.

Korttelin asukkaiden tukena on oma yhteisökoordinaattorimme, joka vastaa yhteisöllisestä asukastoiminnasta, suunnittelee tapahtumia yhdessä asukkaiden kanssa ja ohjaa ja neuvoo heitä erilaisissa arjen asioissa.

Helmikuussa 2014 valmistunut Riihikallion palvelukeskus koostuu kahdesta kiinteistöstä, joista A-talossa on ryhmäkoteja ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville vanhuksille ja B-talossa vuokra-asuntoja kotiin tuotavia hoivapalveluja tarvitseville.

Palvelukeskuskiinteistön tiloissa toimii myös Tuusulan kunta ja seurakunta, lisäksi kiinteistössä toimii useita palveluja tuottavia yksityisyrittäjiä, mm. kahvila, kampaaja, hieroja ja kosmetologi. Kauppaan ja apteekkiin on vain puolen kilometrin matka. Hyrylän palvelut tavoitat palvelutaksilla, ja vartissa hurautat vaikkapa ostoksille Vantaan kauppakeskus Jumboon.

“Täällä Riihikalliossa otetaan vastaan avosylin. Myös me asukkaat katsomme toistemme perään!”

Vuokra-asunto on tilava yksiö tai kaksio, koti, johon omat tavarat ja tutut elämäntavat muuttavat mukanasi. Asut kevyen tuen turvin itsenäisesti: saat tarpeidesi mukaista apua esimerkiksi lääkehuollossa, peseytymisessä, pyykkihuollossa ja muissa arjen askareissa.

Ryhmäkodissa saat hoivaa öin ja päivin. Myös ryhmäkodin jokainen voi sisustaa huoneensa omaksi kodikseen. Yhteiset ruokailutilat ja isot parvekkeet kutsuvat muiden seuraan. Henkilökuntamme huolehtii hyvinvoinnistasi ympäri vuorokauden.

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut

  • Yhteensä 52 vuokra-asuntoa ikäihmisille, jotka tarvitsevat kotiin tuotavia palveluja asumisen tueksi. Asunnot ovat kooltaan 35-39 m2 ja jokaisessa on oma parveke.
  • Kaksi ryhmäkotia, Pellavakoti ja Palttinakoti, joissa on yhteensä 50 asukaspaikkaa. Ryhmäkodin asunnot ovat kooltaan 25 m2 ja jokaisessa asunnossa on oma wc- ja suihkutila. Asunnossa voi asua myös esim. pariskunta. Lisäksi ryhmäkodin asukkaiden käytössä on yhteiset ruokailu- ja saunatilat sekä tilavat oleskeluparvekkeet.

Vuokra-asumisesta kaikilta peritään peruspalvelumaksu, joka sisältää turvarannekkeen ja turvapuhelinlaitteiston vuokran, saunavuoron kerran viikossa, palvelutilojen käytön sekä mahdollisuuden osallistua palvelutalon viriketoimintaan. Peruspalvelumaksun hinta on yhdelle hengelle 130,40 €/kk, pariskunnille tmv. 163,50 €/kk. Hoivapalvelumaksu räätälöidään kunkin asukkaan yksilöllisen hoidon/palvelun tarpeen mukaan.

Ryhmäkotien päivä- ja viikkokohtaisen ruokalistan löydät oheisesta linkistä:
Ruokalista ryhmäkodit

Yhteystiedot

Pellavamäentie 5-7, 04320 Tuusula

Puhelinnumerot

Palveluvastaava

Ryhmäkodit, A-talo

Pellavakoti 3. krs ja Palttinakoti 4. krs
Pellavakoti, hoitajat
Palttinakoti, hoitajat

Seniorivuokra-asunnot, B-talo

Hoitajat
Kotiin vietävät palvelut

Kiinteistöhuolto

Kotikatu Tuusula
Arkisin klo 7-16
Päivystys

Vapaat / vapautumassa olevat asunnot

  • 4. krs as. B27, 1h + tk, 47,5 m2, vuokra 636,50 €/kk
  • 4. krs as. B35, 1h + tk, 46,5 m2, vuokra 623,10 €/kk
  • 4. krs as. B37, tupak. + alkovi, 35 m2, vuokra 469,00 €/kk

Vesimaksu 18 €/hlö/kk. Lisäksi perimme kaikilta asukkailta peruspalvelumaksun. Hoivapalvelut erillisen hinnaston mukaan.

Lisätietoa vuokra-asunnoista: yhteisökoordinaattori Tatu Hautakoski, puh. 040 451 8077

Tiedustelut ryhmäkotiasuntoihin liittyen: johtaja Sanna Nykänen, puh. 040 575 1608

Hae vuokra-asuntoa

Huoneistotyypit

B-talon vuokra-asuntojen huoneistotyypit ja koot sekä esimerkkejä asuntojen pohjapiirustuksista:

Huoneistotyyppikplm2
TUPAK + ALKOVI2035,0
1H + TUPAK443,5
1H + TUPAK846,5
1H + TUPAK447,5
2H + K854,0
2H + TUPAK859,5

Kaikkien B-talon asuntojen pohjakuvat sekä kerrospohjakuvat 1.-3. krs löydät täältä.