Kianto-ais­ti­huo­nees­sa mieli lepää!

Kianto-aistihuone.

Kajaanin Onnela-kodissa luonto on otettu mukaan hoitotyöhön. Green Care -ajatusten innostamana taloon on toteutettu Kianto-aistihuone, jossa pala kainuulaista metsää on tuotu asukkaiden luo koettavaksi katsomalla, kuuntelemalla ja koskettamalla. Jo pelkkä oleskelu huoneessa nuotion räiskettä ja linnunlaulua kuunnellen rauhoittaa. Lisäksi huoneessa voi harjoittaa tasapainoa kävelemällä erilaisilla alustoilla, kuten “hiekkatietä” tai pitkospuita pitkin.

Kiantoon on käynyt tutustumassa lukuisia vierailijoita eri puolilta Suomea ja siitä on otettu mallia vastaaviin keitaisiin muuallakin. Lisäksi Onnela-kodin hoitaja Anna Kärkkäinen on käynyt kertomassa luontohoivasta useassa eri yhteydessä, mm. Hoitaja 2018 -seminaarissa sekä Kainuun ammattiopistolla tuleville hoitotyön ammattilaisille. Hyviä käytäntöjä on ilo esitellä ja jakaa muillekin!

Kiantoon voit nyt tutustua myös oheisen videon välityksellä.

LuontoVoima, logokuvake.Green Care on luontoon liittyvää toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua. Green Care Finland ry:n laatutoimikunta on myöntänyt Onnela-kodille LuontoVoima -laatumerkin ikäihmisten aisteja aktivoivalle toiminnalle.