Martinpuisto, Vantaa

Menoa ja meininkiä Martinpuiston ryhmäkodissa

Tekemisen meininki näkyy heti ryhmäkodin ovelta sisään astuttaessa. Aamuisin riittää vilinää, kun kaikki asukkaat valmistautuvat päivään ja lähtevät päivätoimintaan. Asukkaiden ollessa päivätoiminnassa henkilökunta hoitaa asukkaiden ja ryhmäkodin juoksevia asioita. Iltapäivällä asukkaat palailevat päivän riennoista kotiin ruokapöydän ääreen, minkä jälkeen halukkaiden kanssa vietetään aikaa yhdessä erilaisten aktiviteettien ja arjen askareiden parissa. Osa käy omissa harrastuksissa ja jotkut tapaavat tukihenkilöitä tai vapaaehtoisia. Illalla rauhoitutaan iltapalan ja iltapuuhien pariin.

Viikoittaisissa asukaspalavereissa keskustellaan ajankohtaisia asioita, kysytään asukkaiden ruokatoiveita viikolle, sovitaan kotitöistä ja yhteistä aktiviteeteistä.

Meille on tärkeää, että vietämme ryhmäkodissa aikaa yhdessä, asukkaiden ehdoilla. Ryhmäkodissamme parasta on palkitseva työ. Se, että näkee onnistumiset ja saa hyvää palautetta”, kertovat Martinpuiston ohjaajat.

Martinpuiston ryhmäkoti sijaitsee Vantaan Martinlaaksossa kävelymatkan päässä asemalta. Läheltä löytyy muun muassa kirjasto, uimahalli, kauppoja, kahviloita ja lenkkipolkuja, eli paljon tekemistä ja puuhaa nuorille.

Erityisen suosittua on ulkoilu, jota harrastetaan paljon. Asukkaat pitävät myös keilaamisesta, nyrkkeilystä, askartelusta ja musiikin kuuntelusta. Kesän hitti on tietysti grillaaminen omalla terassilla. Kaksi kertaa viikossa on saunapäivä ja ryhmäkodilta löytyy jopa oma poreamme asukkaiden käyttöön.

Kullanarvoisia ovat myös ryhmäkodin omat vapaaehtoiset, joiden kanssa käydään ulkona ja kaupungilla tai askarrellaan, musisoidaan ja vietetään aikaa yhdessä ryhmäkodilla. Vapaaehtoiset kuuntelevat asukkaiden toiveita ja toteuttavat niitä. Asukkaat nauttivat vapaaehtoisten seurasta ja erilaisesta tekemisestä heidän kanssaan.

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut:

  • 9 hengen ryhmäkoti nuorille aikuisille kehitysvammaisille / autismikirjon asiakkaille. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka nuori on sisustanut oman näköisekseen. Asukkaiden käytössä on lisäksi yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat, viihtyisät saunatilat ja tilava terassi.

 

Yhteystiedot

Raappavuorenpolku 1, 01620 Vantaa

Puhelinnumerot

Palveluvastaava
Hoitajat 24/7