Liesitori, Vantaa

Iloisen ilmapiirin ryhmäkoti sekä seniorivuokra-asuntoja loistavalla sijainnilla

Keskeisellä paikalla Myyrmäessä, vain kivenheiton päässä juna-asemalta, sijaitseva Liesitorin ryhmäkoti on tarkoitettu kehitysvammaisille ja autisminkirjon asiakkaille. Nuorten aikuisten asukkaiden arki on menevää ja vilkasta. Lähellä on onneksi kaikki Myyrmäen palvelut, joten tekemistä riittää.

Ryhmäkodin ilmapiiri on iloinen, tänne on mukava tulla myös työvuoroon. Asukkaat kertovat viihtyvänsä”, hymyilee eräs ohjaaja.

Ryhmäkodin yhteinen arki rakentuu asukkaiden omien menojen ympärille. Aamuisin melkein kaikki asukkaat lähtevät päivätoimintaan ja iltapäivisin osa saattaa käydä harrastuksissa tai kaupungilla esimerkiksi tukihenkilön tai vapaaehtoisen kanssa. Muiden kanssa puuhaillaan yhdessä jotain toiveiden mukaista aktiviteettia tai käydä vaikka ulkoilemassa. Läheinen trampoliinipuisto on ollut suosittu paikka! Tiistaisin ryhmäkodilla pidetään asukaskokous, jossa käydään läpi ajankohtaisia asioita ja suunnitellaan ryhmäkodin yhteisiä toimintoja. Leffaillat ovat olleet kestosuosikkeja!

Domuksen keskuskeittiöstä tulee lounaat ja päivälliset viitenä päivänä viikossa (ma-pe), muulloin ruuat valmistetaan itse ja asukkaat pääsevät vaikuttamaan ruokalistan suunnitteluun asukaskokousten kautta.

Liesitorin ryhmäkoti sijaitsee Asunto Oy Vaskivuorentie 12 Senioritalo Vantaan toisessa kerroksessa. Talon alakerrassa toimii myös parturi-kampaamo ja hieroja. Yrjö ja Hanna -säätiö omistaa talosta 10 seniorivuokra-asuntoa.

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut:

  • 12-paikkainen ryhmäkoti kehitysvammaisille ja autismikirjon asiakkaille. Asukkaiden käytössä on oma, itse sisustettu huone. Huoneet ovat kooltaan yli 20 m2 ja kaikissa huoneissa on oma invamitoitettu wc-/suihku sekä oma parveke. Lisäksi yhteisessä käytössä on kodikkaat yhteistilat, sauna ja tilava parveke.
  • 10 seniorivuokra-asuntoa, 31-38 -neliöisiä yksiöitä ja 39-61 -neliöisiä kaksiota. Vuokran suuruus on 19,92 €/m2. Vuokran ja vesimaksun (19 €/as/kk) lisäksi asukkaat maksavat peruspalveluvastiketta (49 €/asunto/kk). Peruspalveluvastikkeeseen sisältyy 1 h/kk kotihoidon palvelua arkisin klo 8-16, ympärivuorokautisen turvapuhelinkutsuihin vastaamisen sekä 3 hälytyskäyntiä/asunto/kk arkisin klo 8-16.

 

Yhteystiedot

Vaskivuorentie 12, 01600 Vantaa

Puhelinnumerot

Palveluesihenkilö
Palveluvastaava
Hoitajat 24/7

Asukkaaksi hakeutuminen

Asukkaaksi ryhmäkotiin haetaan vammaispalvelujen sosiaalityöntekijän kautta. Ryhmäkotipaikka on mahdollinen kaikkien lähikuntien kehitysvammaisille asiakkaille.

Palvelutalossa vapautuvia seniorivuokra-asuntoja voit hakea asuntohakemuksellamme.

Hae seniorivuokra-asuntoa
Tekstialueen taustamuoto.