Iitin Ehtookoti, Iitti

Tuttua ja kodikasta senioriasumista

Meillä Iitin Ehtookodissa välittävä ja mutkaton tunnelma on vastassa jo ulko-ovella. Arkea värittävät tapahtumat ja ohjelma – joskin tarjolla on omaa rauhaa, kun niin haluat. Pitkä perinne ikäihmisten hoidossa näkyy meillä laadukkaina ja monipuolisina palveluina.

Iitin Ehtookodin kolme taloa, Maijala, Osmola ja Erkkilä, muodostavat yhdessä viihtyisän ja rauhallisen ympäristön. Piha kätkee suojiinsa keinut ja penkit ja kutsuu viettämään aikaa hyvällä säällä. Lähitienoon ulkoilumahdollisuudet ovat hyvät myös liikuntaesteisille.

Sijainti Kausalassa ei voisi olla parempi! Keskustan palvelut ovat kävelymatkan päässä. Ehtookodin oma valmistuskeittiö ja ruokasali kutsuvat maittaville aterioille, silloin kun itse ei halua tai jaksa olla kauhan varressa.

Turvallinen olo syntyy Ehtookodin tiiviistä yhteisöstä ja virkeästä elämänmenosta.

Maijalan ja Osmolan vuokra-asunnot ovat tilavia yksiöitä ja kaksioita, koteja, joihin omat tavarat ja tutut elämäntavat muuttavat asukkaan mukana. Moni asukas arvostaa mahdollisuutta palveluihin – valmiiksi katettu ruokapöytä, pyykkihuolto ja siivouspalvelu tekevät arjesta vaivatonta.

Erkkilä-talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva Yhteisökoti Iitin Ilona on tarkoitettu ikääntyneille, jotka eivät pärjää täysin itsenäisesti, mutta eivät tarvitse ympärivuorokautista hoivaa. Oma asunto omine tavaroineen tarjoaa asukkaalle oman rauhan, mutta yhteisökodissa on myös mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen sekä yhteisön muodostamaan tukeen ja turvaan.

Erkkilän toisen kerroksen ryhmäkoti on turvallinen koti ikääntyneille, jotka tarvitsevat hoivaa ympäri vuorokauden. Myös Erkkilän kodikkaan ryhmäkotiasunnon voi jokainen sisustaa itse – näin huonekalut, verhot, taulut, valokuvat ja vaikkapa villashaali luovat kodin tunnelmaa.

Ehtookodin yhteisiä oleskelu- ja ruokailutiloja voivat kaikki asukkaat käyttää vapaasti. Esteettömissä tiloissamme on helppo liikkua. Toisten asukkaiden, henkilökunnan ja vieraiden seura tuo jokaisen elämään iloa.

Apu, hoiva ja tuki löytyvät Iitin Ehtookodissa kädenmitan päästä. Palvelumme joustavat asukkaan tarpeen mukaan satunnaisesta avusta ympärivuorokautiseen hoitoon. Jokainen asukas saa tarvittaessa käyttöönsä turva- ja hyvinvointirannekkeen, joka mahdollistaa voinnin seurannan ja turvallisen asumisen. Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden.

 

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut

  • 45 ikäihmisten tarpeisiin ajanmukaisesti varusteltua seniorivuokra-asuntoa. Asukkaiden on mahdollista ostaa kotihoidon palveluja tai esim. siivouspalvelua yksilöllisen tarpeensa mukaan.
  • Yhteisökoti Iitin Ilona tarjoaa ryhmämuotoista yhteisöllistä asumista. Ilonassa on 8 yhden hengen asuntoa ja 2 esim. pariskunnalle tai sisaruksille sopivaa. Henkilökuntaa on Ilona-kodissa paikalla aamuvarhaisesta iltaan.
  • 11 ryhmäkotiasuntoa ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville. Ryhmäkodeissa asuvilla asukkailla on oman huoneen ja kylpyhuoneen lisäksi yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat.

 

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen myöntämään yhteisölliseen asumiseen sekä ympärivuorokautiseen palveluasumiseen hakeudutaan Ikääntyneiden asiakasohjauksen kautta. Yhteydenotot Ikääntyneiden palveluneuvonnan kautta. Palvelun myöntäminen perustuu asiakkaalle tehtyyn palvelutarpeen arviointiin.

Iitin Ehtookodin asiakkaaksi on mahdollista tulla myös itse maksaen. Myös kotihoitoa ja muita kotiin tuotavia palveluja voi Iitin Ehtookodissa ostaa erillisen hoivapalveluhinnaston mukaisesti.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue voi myöntää asiakkaalle Ehtookodissa tuotettavaa kotihoidon palvelua, mikäli kriteerit palveluntarpeelle täyttyvät. Palvelutarpeen arviointia pyydetään Ikääntyneiden palveluneuvonnasta.

Yhteystiedot

Varsatie 4, 47400 Iitti

Puhelinnumerot

Palveluvastaava
(arkisin klo 8-16)
Palveluvastaava / sairaanhoitaja
(arkisin klo 8-16)
Yhteisökoordinaattori
Yhteisöllinen asuminen ja virikkeet

Erkkilä (ryhmäkoti)

Yhteisökoti Iitin Ilona

Hoitajat
(klo 7-20)

Palveluasuminen

Sairaanhoitaja
(arkisin klo 8-16)
Hoitajat
(klo 8-20)

Keittiö

puhelin
(klo 6:30-17)

Vapaat/vapautuvat asunnot

Osmola:

  • 1. krs A10, 2h + k, 40,0 m2, vuokra 551,20 € /kk

Vesiennakkomaksu 19,50 €/hlö/kk. Asukkaat tekevät oman sähkösopimuksen.

Maijalassa ja Ilonassa kaikki asunnot täynnä.

 

Asumiskulujen lisäksi kaikilta Ehtookodissa asuvilta peritään peruspalvelumaksu 150 €/kk. Hoiva- ja ateriapalveluista on erillinen hinnasto.

Siirry asuntohakemuslomakkeeseen