Hyvä työnantaja pysyy kuulolla palvelutalon arjessa

Palveluesihenkilö Hanna Väisäselle työn sokeri ja suola ovat ehdottomasti Kirkkonummen Valkokullan asukkaat.
Hyvä työnantaja pysyy kuulolla palvelutalon arjessa - Hanna Salminen

Tykkään asukkaista tosi paljon! Ikäihmiset ovat niin herttaisia, Hanna hymyilee.

Hanna työskenteli Kirkkonummen Valkokullassa aluksi sairaanhoitajana ja nykyisin palveluesihenkilönä.

Uuden tehtävän myötä suoraan asukkaiden kanssa tehtävä työ on jäänyt vähemmälle, mutta Hanna on tyytyväinen, että saa edelleen työskennellä kentälläkin jonkin verran.

”Pidän siitä, että näen omin silmin, mitä asukkaille ja henkilökunnalle kuuluu. En haluaisi istua yksin toimistossani pyörittämässä vain hallinnollisia tehtäviä. Omaiset ovat paljon yhteyksissä suoraan minuun ja asioimista helpottaa se, että tunnen talon asukkaat.”

Roolin vaihto sairaanhoitajasta palveluesimieheksi sujui kivuttomasti. Sekä henkilöstö että omaiset ovat ottaneet asian positiivisesti ja kannustaneet osaltaan Hannaa työssään.

”Omasta mielestänikin on vain eduksi, että pystyn ajattelemaan asioita sekä työntekijän että työnantajan näkökulmasta. Pidän haasteista, ja tässä työssä saan oppia uusia asioita ja pääsen kehittämään Valkokullan toimintaa. Tukea esimiestyöhöni sain myös työn ohessa suorittamastani yritysjohtamisen ammattitutkinnosta.”

Ikäihmiset ovat työn suola ja sokeri Hanna Väisäselle.

Kello ei määrää arkea liiaksi

Esimiehen tehtävänä on varmistaa, että työn tekemisen edellytykset ovat kunnossa; välineet, resurssit ja riittävä määrä väkeä kussakin työvuorossa. Näin arkea voidaan organisoida siten, että aikaa jää hoidon ohella myös aitoon kohtaamiseen sekä erilaiseen toimintaan ja ulkoiluun, Hanna kertoo.

Työaikojen joustavuus on työntekijän arjen sujumisen kannalta avainasemassa. Meillä jokainen voi vaikuttaa omiin työvuoroihinsa kirjaamalla omat toiveet ylös vuorojen suunnittelua varten.

Hanna arvostaa myös työntekijöidensä asennetta: vuoron vaihtaminen onnistuu tarvittaessa, tai jos toisella on jokin välttämätön meno, toinen voi olla hieman pidempään tai tulla aikaisemmin töihin. Hyvä työporukka Valkokullassa puhaltaa yhteiseen hiileen.

Esihenkilöt pitävät yhteyttä

Hannalla on useita kokemuksia hoitoalan työpaikoista. Yrjö ja Hanna Kodeilla hänelle on aina välittynyt tunne, että työnantaja kuuntelee työntekijöitä ja haluaa olla läsnä niin asukkaille kuin henkilökunnallekin.

”Esimiehet ylintä johtoa myöten vierailevat täällä meillä ja pitävät yhteyttä. On hienoa, että sekä työntekijöiltä että asukkailta kysytään, mitä kuuluu. Myös me eri puolilla Suomea sijaitsevien Yrjö ja Hanna Kotien palveluesimiehet tapaamme toisiamme yhteisillä esimiespäivillä neljä kertaa vuodessa, ja kollegalle on helppo kilauttaa ja kysyä tarpeen vaatiessa myös neuvoa.”

Yrjö ja Hanna Kodeilla säännölliset työhyvinvointikyselyt ovat yksi tapa kysyä, mitä työpaikoille kuuluu. Myös Tyyne, kehittämisen foorumi ja työsuojelun ja yhteistoiminnan neuvottelukunta on hyvä ympäristö tuoda esiin ideoita ja ajatuksia työyhteisöjen kehittämiseen.

”Tyyne on yksi esimerkki, miten Yrjö ja Hanna Kodeilla kuunnellaan työntekijöitä. Olen itse mukana Tyynessä, ja kuuntelen herkällä korvalla talomme työntekijöiden mahdollisia huolia tai murheita sekä kehittämisehdotuksia ja vien niitä eteenpäin keskusteluun”, Hanna sanoo.

Yrjö ja Hanna Kodit rakentuvat toimivista asunnoista, yhteisistä tiloista, kutsuvista pihoista sekä arkea ja hyvinvointia tukevista palveluista.

Hanna Väisänen työskentelee Kirkkonummen Valkokullassa

Hanna toimii palveluesihenkilönä Valkokullassa, Kirkkonummen Yrjö ja Hanna Kodissa. Valkokulta sijaitsee Masalassa, jonne on erinomaiset kulkuyhteydet pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junilla.

Tutustu Valkokultaan
Tekstialueen taustamuoto.