Miten hoivakotiin pääsee asumaan?

Miten hoivakotiin pääsee asumaan?

Yrjö ja Hanna -hoivakotiin voit päästä kunnan tekemän palvelutarpeen arvioinnin perusteella, mikäli tarvitset hoitoa ympäri vuorokauden. Arvokkaaseen ikääntymiseen kuuluu se, että saa apua silloin, kun sitä tarvitsee. Kunnan tehtävänä on järjestää ympärivuorokautinen hoito joko itse tai ostettuna yksityisiltä palveluntuottajilta.

Mitä tarkoittaa palvelutarpeen arviointi?

Hoidon tarve arvioidaan palvelutarpeen kartoituksella. Arviointi perustuu asiakkaan omaan näkemykseen sekä yhden tai useamman asiantuntijan arvioon. Ota yhteyttä kotikuntasi sosiaali- ja terveyspalveluiden neuvontaan. Sosiaalityöntekijät neuvovat mielellään, miten tulee toimia ja onko asumiseen mahdollista saada maksusitoumus tai palveluseteli.

Jos olet sairaalassa tai kotihoidon asiakas, ota ensimmäiseksi yhteyttä oman kuntasi sosiaali- ja terveyspalveluihin ja pyydä käynnistämään prosessi hoivakotiin pääsemiseksi.

Hoivakotiin voi tulla myös itse maksavana. Silloin kannattaa ottaa yhteyttä sen hoivakodin palveluesimieheen, johon haluaisi tulla asumaan. Voit myös soittaa Yrjön ja Hannan vaihteeseen, puh. 020 742 9888 (ark. 9–12), niin ohjaamme sinut eteenpäin.

Hoivakodeissamme elät turvallista arkea mukavassa ympäristössä.

Hoivakodit

Yrjö ja Hanna -hoivakodit tarjoavat turvallista asumista ja lämmintä huolenpitoa ikääntyneille ja muille ympärivuorokautista tukea tarvitseville.

Tutustu hoivakoteihin
Tekstialueen taustamuoto.