Mikä on palveluseteli?

Hoivapalvelua kunnan järjestämällä palvelusetelillä.

Palveluseteli on kunnan järjestämä vaihtoehtoinen tapa saada hoivapalvelua. Kunta voi myöntää asukkaalle oikeuden palveluseteliin, jolla hän saa kunnan maksusitoumuksen ympärivuorokautiseen palveluasumiseen hoivakodissa.

Mihin palveluihin palvelusetelin voi käyttää?

Kunta voi ostaa palvelua yksityisiltä toimijoilta, jotka täyttävät kunnassa asetetut kriteerit. Yrjö ja Hanna Kodit on yksi kuntien hyväksymistä palveluntuottajista. Palvelusetelillä voit maksaa osan hoivakodin ateriasta ja palvelumaksusta.

Voinko valita itse palveluntuottajan?

Kyllä, voit valita itse sellaisen hoivakodin, jonka kunta tai kaupunki hyväksyy. On kuitenkin hyvä huomata, että aina ei pääse juuri siihen hoivakotiin, johon ensisijaisesti haluaisi. Voi olla, että hoivakodin kaikki asunnot ovat jo täynnä ja myös jono voi olla pitkä.

Minkä arvoinen palveluseteli on?

Palvelusetelin arvo määräytyy sinun tulojesi perusteella. Ota yhteyttä oman kuntasi tai kaupunkisi sosiaalityöntekijään. Hän kertoo, minkä arvoinen palvelusetelisi on.

Miten palvelusetelin saa?

Kuntien ja kaupunkien sosiaalityöntekijät tekevät sinulle palveluarvion. Jos hoivakotiin pääsyn kriteerit muuten täyttyvät, voi palveluseteli olla yksi vaihtoehto käyttää tätä palvelua.

Hoivakodeissamme elät turvallista arkea mukavassa ympäristössä.

Hoivakodit

Yrjö ja Hanna -hoivakodit tarjoavat turvallista asumista ja lämmintä huolenpitoa ikääntyneille ja muille ympärivuorokautista tukea tarvitseville.

Tutustu hoivakoteihin
Tekstialueen taustamuoto.