Hoitotyöhön jo opiskelijana

Teemu työskentelee Lounakodissa Rovaniemellä ja toimii yksikön opiskelijavastaavana.
Teemu työskentelee Lounakodissa Rovaniemellä ja toimii yksikön opiskelijavastaavana.

Teemu Stålnacke tuli Rovaniemen Lounakotiin alunperin opintoihin kuuluvalle harjoittelujaksolle vuoden 2017 lopussa. Siitä lähtien monipuolinen työ kutsui silloin tällöin opintojen ohella ja sittemmin kokoaikaisena työntekijänä.

Teemulla on hyvässä muistissa, millaisin ajatuksin hän opiskelijana tuli ensimmäisen kerran Lounakodin ovesta sisään.

”Nuorekas ja mukava poppoo oli täällä vastassa. Työyhteisö on ollut yksi tärkeimmistä asioista, miksi viihdyn Lounakodissa. Pidän myös siitä, että asukkaita on monenlaisia, se on iso rikkaus. Asukkaamme ovat ikäihmisiä ja kehitysvammaisia”, Teemu kertoo.

Palkinnon työstä Teemu saa, kun hän näkee asukkaiden viihtyvän.

Tämä on heidän oma koti ja heillä on hyvä elämä täällä meillä. Voin olla omalta osaltani rakentamassa tätä kotia. Pienetkin asiat tuovat hymyn asukkaiden huulille, ja olen iloinen kun voin tuoda iloa asukkaiden elämään.

Lounakodin ovet ovat opiskelijoille avoinna

Lounakodin opiskelijavastaavana Teemu on tuttu monelle opiskelijalle, joka suunnittelee harjoittelua Lounakodissa tai tulee työharjoitteluun. Teemu piipahtaa usein myös oppilaitosten tapahtumissa kertomassa työstään Lounakodissa.

”Opiskelijat ovat meille todella toivottuja ja tärkeitä ja otamme heidät lämpimästi vastaan. He tuovat mukanaan uusinta tietoa, näkökulmia ja ideoita. Kun opiskelija tulee meille, autan häntä mahdollisimman paljon, jotta hän pääsee työhön ja työyhteisöömme hyvin sisään ja hänellä on hyvä ja mukava olla. Toki me kaikki otamme opiskelijan vastaan, ja jokainen vuorossa oleva on tukena ja apuna”, Teemu kertoo.

Suurin kiitos onnistuneesta vastaanotosta on tietysti se, että opiskelija jää töihin Lounakotiin harjoittelujen myötä.

”Siinä näkee, että on jotain tehty oikein, kun saamme harjoittelun myötä uuden työntekijän. Kyllä se lämmittää mieltä”, Teemu hymyilee.

Hyvää yhteistyötä ja rentoutta

Rento työilmapiiri työpaikalla on ykkösprioriteetti Teemulle. Asiallisuus ja avoin suhtautuminen työhön ja työkavereihin kuuluu myös kuvaan.

”Arvostan avoimuutta ja sitä, että sanotaan suoraan, jos vaikkapa asiat eivät ole menneet kuten olisi pitänyt ja kuulunut. Selvittämättömät asiat jäävät hiertämään, vaikka taustalla olisikin se, että ei ole haluttu pahoittaa toisen mieltä.”

Teemu kantaa huolta henkilökunnan jaksamisesta, asukkaiden lisääntyvästä hoidon tarpeesta ja mahdollisuudesta olla riittävästi ja kiireettömästi läsnä asukkaille.

”Onneksi uusilla työvuorojärjestelyillä on nyt pyritty huolehtimaan henkilöstön hyvinvoinnista ja hyvästä hoidosta kaikissa vuoroissa”, Teemu sanoo.

Jatko-opinnot mielessä

Teemu suunnittelee jatko-opintoja – sairaanhoitajan opinnot ovat kuuluneet lähihoitajan suunnitelmiin jo pidemmän aikaa. Työ Lounakodissa antaa hyvät eväät osaamisen kehittämiseen ja opintojen jatkamiseen.

Haluan syventää osaamistani sairaanhoidossa. Mielenterveys, kehitysvammaiset ja ikäihmiset tulevat olemaan jatkossakin sydäntäni lähellä.

Lounakoti, Saarenkylä, Rovaniemi.

Teemun työpaikka on Lounakoti, Yrjö ja Hanna Koti Rovaniemellä

Lounakodissa on palveluasuntoja ikäihmisille sekä ryhmäkodit ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville ikäihmisille ja kehitysvammaisille. Lounakodissa on myös huoneita lyhytaikaisille intervallijaksoille.

Tutustu Lounakotiin
Tekstialueen taustamuoto.