Uudistamme pal­ve­lu­lii­ke­toi­min­tam­me or­ga­ni­saa­tio­ra­ken­net­ta

Kesäkuun alusta astuu voimaan hoivapalveluliiketoimintamme organisaatiouudistus. Uudistuksen taustalla on ollut tarve selkeyttää raportointia ja johtamistamme palvelutoiminnassa sekä varmistaa, että yksiköissä saadaan mutkattomasti asiantuntijatiimiemme tuki kaikkiin arjen kysymyksiin. Lisäksi tavoitteena on kehittää työn tulosten johtamisen edellytyksiä sekä laadun, projektien ja riskien hallintaa. 

Uudistuksessa päädyttiin purkamaan palvelupäällikkörakenne ja perustamaan kaksi palvelulinjaa; ikääntyneiden ja vammaisten palvelulinjat. Lisäksi perustettiin erillinen kehityksen ja laadun tiimi.
HR-, talous- ja ICT-palvelut kulkevat jatkossa nimellä Asiantuntijatiimit. 

”Vaikka sisäiset rakenteet ympärillä muuttuvat, perustehtävämme ja arvomme säilyvät ennallaan. Jatkamme merkityksellistä työtämme tuottaen ammattitaitoisesti laadukkaita palveluita kohderyhmämme ihmisille. Haluamme olla palveluissamme kehityksen kärjessä ja organisaatiorakenteen on tuettava kehityspolkujamme, jotta voimme edelleen kehittää prosessejamme, järjestelmiämme ja toimintaamme. Tavoittelemme visiomme mukaisesti Suomen parasta hyvinvointia edistävää yhteisöllistä asumiskokemusta ja myös tämän tavoitteen saavuttamiseksi uudistunut organisaatiomalli antaa meille hyvät edellytykset”, konsernin toimitusjohtaja Petri Kokkonen toteaa.