Mitä hoivakodissa asuminen maksaa?

Heinäkuun 2021 alussa tuli voimaan uusi asiakasmaksulaki. Sen mukaan: 85 prosenttia asiakkaan nettokuukausituloista menee hoivakodissa asumiseen. Mikäli asiakkaan eläkkeet ovat pienet, kunta maksaa jäljelle jäävän osuuden. Asiakkaalle itselleen jää vähintään 164 euroa kuukaudessa.

Mitä asumisen hintaan sisältyy?

Asumisen hintaan kuuluvat turvallinen ja esteetön koti sekä peruskalusteet, kuten sähkökäyttöinen sänky, yöpöytä ja jokin lukittava kaluste. Tutut tavarat saavat muuttaa mukanasi, ja voit sisustaa huoneesi omannäköiseksi. Voit tuoda esimerkiksi pienen pöydän tai kirjahyllyn, tai vaikka rakkaan oman nojatuolisi. Pääasia on, että viihdyt kodissasi ja sinulla on siellä hyvä olla.

Mitä asumisen hintaan ei kuulu?

Hoivakodissa asumisen hintaan eivät kuulu lääkkeet, omat vaatteet tai henkilökohtaiset hygieniatuotteet. Jos lääkekulut ovat isot tai rahat eivät muuten riitä, voit hakea toimeentulotukea tai asiakasmaksun alentamista tai siitä vapautumista.

Hoivakodeissamme elät turvallista arkea mukavassa ympäristössä.

Hoivakodit

Yrjö ja Hanna -hoivakodit tarjoavat turvallista asumista ja lämmintä huolenpitoa ikääntyneille ja muille ympärivuorokautista tukea tarvitseville.

Tutustu hoivakoteihin
Tekstialueen taustamuoto.