Asumisoikeusasunnot Helsinki

Yrjö ja Hanna -asumisoikeusasunnot Helsingissä tarjoavat kohtuuhintaista, helppoa ja modernia asumista moneen elämäntilanteeseen. Asumisoikeusasuntomme sijaitsevat Kuninkaantammessa, Mellunkylässä ja Kalasatamassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella ja lähellä palveluja.
Yrjö ja Hanna -asumisoikeusasunnot Helsingissä tarjoavat kohtuuhintaista, helppoa ja modernia asumista moneen elämäntilanteeseen.

Tämän päivän ja huomisen asumisen tarpeisiin

Helsingin ASO-kohteistamme löytyy toimivia koteja yksiöistä perheasuntoihin. Myös esteettömyys on huomioitu hyvin. Järkevästi käytetyt neliöt ja fiksut huonejaot varmistavat, että tilat ovat tehokkaassa käytössä läpi vuosien.

Yhteiset tilat, kuten saunat, pesulat, harrastetilat, terassit tai piha-alueet, kutsuvat asukkaita viihtymään. Kohteesta riippuen asukkaiden arkea helpottavat myös modernit palvelut, kuten kauppatoimitusten jättämiseen tarkoitetut palvelueteiset. Lue lisää kohteiden omilta sivuilta!

Asukaskokemus ASO-kodista, Heidi Lihr.

Kohtuuhintaista asumista hyvällä sijainnilla Helsingissä

”Minulla ei olisi ollut rahkeita ostaa vastaavaa omaa neljän huoneen asunto-osaketta. Asumisoikeusasunnon arvo myös säilyy ja asumismenot ovat hyvin kohtuulliset vuokriin verrattuna. Tällaisessä elämänvaiheessa tämä oli meille aivan ainutkertainen löytö.”

Heidi Lihr, asukas asumisoikeusasunnossa Helsingin Helenessä

Lue Heidin tarina
Tekstialueen taustamuoto.

Näin haet asumisoikeusasuntoa Helsingissä

 • 1. Hae järjestysnumeroa

  Asumisoikeusasunnon hakemiseksi sinulla on oltava voimassa oleva asumisoikeuden järjestysnumero. Voit hakea järjestysnumeroa Helsingin kaupungin sivuilta sähköisessä asiointipalvelussa, verkkolomakkeella tai tulostettavalla lomakkeella. Järjestysnumeroa hakiessasi merkitse, että haet ensisijaisesti asumisoikeusasuntoa Helsingistä.

  Huom. 1.9.2023 alkaen järjestysnumerot myöntää asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.

 • 2. Valitse mieleiset asunnot

  Tutustu asumisoikeusasuntoihimme ja valitse asunnot, joista olet kiinnostunut. Voit hakea samalla kertaa niin montaa asuntoa kuin haluat.

 • 3. Täytä asuntohakemus

  Täytä tietosi, järjestysnumerosi ja toivomasi asunnot asumisoikeusasuntojen hakemuslomakkeeseen. Voit täyttää lomakkeen sähköisesti tai toimittaa meille postitse tulostettavan asuntohakemuksen.

  Hakemuksesi on voimassa 12 kuukautta jättöpäivästä.

 • 4. Odota asuntotarjousta

  Kun toiveittesi mukainen asunto on saatavilla, olemme sinuun yhteydessä. Sinulla on kaksi viikkoa aikaa hyväksyä tarjous. Jos haluat ottaa asunnon vastaan ja sinulla on pienin järjestysnumero, varaamme asunnon sinulle.

 • 5. Toimita tarvittavat selvitykset

  Ennen lopullista hyväksyntää lähetämme sinulle varauskirjeen ja pyydämme sinua toimittamaan ASO-asunnon hankintaan vaadittavan varallisuusselvityksen. Yli 55-vuotiailta asunnon hakijoilta varallisuusselvitystä ei vaadita.

 • 6. Allekirjoita sopimus ja maksa asumisoikeusmaksu ja vakuus

  Sovimme kanssasi ajan, jolloin pääset allekirjoittamaan asumisoikeussopimuksen.

  Ennen muuttoa maksat asumisoikeusmaksun, joka on 15 % asunnon alkuperäisestä hankintahinnasta. Lisäksi maksat kahden kuukauden käyttövastikkeen suuruisen vakuuden.

 • 7. Nauti uudesta kodistasi

  Nouda meiltä avaimet ja muuta uuteen kotiisi! Maksat asumisesta kuukausittaista käyttövastiketta, joka on Helsingin yleistä vuokratasoa matalampi.

  Voit asua asunnossa niin pitkään kuin haluat. Jos luovut asunnosta, palautamme vakuusmaksun. Lisäksi saat takaisin asumisoikeusmaksun rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna. Jälleenmyyntiriskiä ei siis ole!

Yhteisöllisyys tuo asumiseen mukavaa fiilistä

“Sauna on tosi kiva ja viihtyisä, ja saunatiloista pääsee suoraan kattoterassille. On hienoa, että terassi on kaikkien yhteisessä käytössä. Talon asukkaat ovat laittaneet sinne istutuksia, ja sieltä avautuu hienot näkymät.”

Paul-Tomas, asukas asumisoikeusasunnossa Helsingin Charlottassa

Lue Paul-Tomasin tarina

Kerromme mielellämme lisää!

Haluatko tietää lisää Yrjö ja Hanna ASO-Kodeista? Lähetä meille viesti oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Voit myös olla meihin yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.

Kannattaa myös tilata uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa nykyisistä ja tulevista kohteistamme!

Ota yhteyttä

asoasunnot@yrjojahanna.fi

puh. 020 742 9880