Moderni koti on hyvän arjen linnake

Paul-Tomas: moderni koti on hyvän arjen linnake.

Toimiva sijainti, arjen vaivattomuus ja järkevät asumiskustannukset nousevat Paul-Tomasin asteikolla korkealle, mitä asumiseen tulee. Vaikka Paul-Tomas käy välillä vain kääntymässä kotona, oma koti Helsingin Charlottassa on tärkeä arjen tukikohta.

Oli vappuaatto vuonna 2020, kun Paul-Tomas muutti kotinsa Vuosaaresta Helsingin Charlottaan Tankovainioon Mellunkylään. Aiempi vuokra oli hieman liian kallis, mikä sai etsimään muita vaihtoehtoja.

Minulla oli asumisoikeusnumero olemassa, joten pystyin hakemaan Yrjö ja Hanna Kotien asuntoa heti kun näin ilmoituksen Helsingin Uutisissa. Kiinnostuin tästä aivan uudesta asunnosta. Ei tarvinnut remontoida, vaan voin muuttaa suoraan juuri valmistuneeseen kotiin, Paul-Tomas iloitsee.

Rahaa jää myös elämiseen ja säästöön

Asumismuodoista asumisoikeusasuminen on Paul-Tomasin mieleen, sillä kaikkea rahaa ei tarvitse laittaa kiinni asumiseen. Rahaa jää myös elämiseen ja säästöön.

Yhteisöllisyys tuo mukavaa fiilistä

Kompakti yksiö on vastannut toiveita. Asunto on ratkaisuiltaan toimiva ja pieni parveke on mukava lisä 35 neliön yksiöön.

Charlottan kattokerroksessa sijaitseva saunaosasto on ahkerassa käytössä. Lenkkisauna lämpiää keskiviikkoisin ja perjantaisin, ja sunnuntain kalenterista löytyy oma saunavuoro. Vilvoittelu isolla kattoterassilla viimeistelee saunakokemuksen.

Sauna on tosi kiva ja viihtyisä, ja saunatiloista pääsee suoraan kattoterassille. On hienoa, että terassi on kaikkien yhteisessä käytössä. Talon asukkaat ovat laittaneet sinne istutuksia, ja sieltä avautuu hienot näkymät, Paul-Tomas kertoo.

Yhteiset tilat ovat tärkeitä, koska niissä voi tavata talon asukkaita. Paul-Tomasista on hyvä, että kaikki talon asukkaat puhaltavat yhteen hiileen ja pitävät yhdessä huolta talon viihtyisyydestä.

Olisi hyvä, että kaikki tuntisivat toisensa, se luo yhteisöllisyyttä ja hyvää henkeä taloon. Talossa moni asuu yksin, ja siksikin on kiva tuntea naapurustoa. Talkoisiin osallistun ilman muuta, kun niitä järjestetään.

Terassi on kaikkien yhteisessä käytössä

Sauna on tosi kiva ja viihtyisä, ja saunatiloista pääsee suoraan kattoterassille. On hienoa, että terassi on kaikkien yhteisessä käytössä. Talon asukkaat ovat laittaneet sinne istutuksia, ja sieltä avautuu hienot näkymät, Paul-Tomas kertoo.

Sijainnin merkitys korostuu kiireisessä arjessa

Helppoa arjesta tekee omalta osaltaan tämän päivän tekniikka. Omaa pyykkikonetta ei tarvitse, eikä myöskään pyykkien kuivattelusta koidu päänvaivaa. Talon pesulan kuivaushuoneineen voi varata sovelluksen kautta, mikä tekee pyykkirumban pyörittämisestä kätevää.

Myös toimivat kulkuyhteydet ja kätevä sijainti nousevat isoon arvoon, kun arki on vauhdikasta.

Paul-Tomasin työmatkat taittuvat useimmiten julkisilla, bussimatka töihin vie vain puolisen tuntia. Ruokakauppa palvelee muutaman sadan metrin päässä, ja Mellunmäen keskukseen, josta löytyvät kaikki lähipalvelut, pääsee pyörällä tai bussilla helposti. Mellunmäen, Puotilan ja Vuosaaren metroasemat löytyvät muutaman kilometrin säteeltä.

Kodin sijainti on minulle todella mainio. On myös kiva, että lähellä on erilaisia ulkoilumaastoja, käyn usein pyöräilemässä ja kävelemässä lähimetsissä.

Helsingin Charlotta - asumisoikeusasunto Mellunkylän Tankovainiossa.

Helsingin Charlotta

Helsingin Charlotta on Yrjö ja Hanna Koti Mellunkylän Tankovainiossa Helsingissä. Kahdessa erillisessä kerrostalossa on yhteensä 36 yksiötä, kaksiota ja kolmiota. Helsingin Charlottassa yhdistyvät mukavasti tämän päivän kaupunkiasuminen ja luonnon läheisyys.

Lue lisää Charlotasta
Tekstialueen taustamuoto.