Helene, Helsinki

Viihtyisä kaupunkikoti Helsingin Kuninkaantammessa on löytö! Taidemaalarinkatu 4:ssä sijaitsevan Helenen vapautuviin asuntoihin on jatkuva haku.

Kuninkaantammen kaupunginosa henkii täyteläisiä värejä ja pienen viihtyisän kaupungin urbaania charmia. Keskustan kaarevat kadut ja murretut sävyt vievät ajatukset Italian lämpöön. Alueen nimistön kautta taide ja taiteen historia ovat ihastuttavasti läsnä. Polut, puistot ja viheralueet on nimetty kunnioittamaan naistaiteilijoidemme työtä. Helenen nimi on saanut innoituksensa suomalaisesta Helene Schjerfbeckistä, joka on yksi Pohjoismaiden arvostetuimpia kuvataitelijoita.

Halusimme tuoda taiteen myös sisälle kiinteistöön. Helsingin Helenen kolmeen rappuun on kuhunkin maalattu oma taideteos, joka jatkuu jokaisen neljän kerroksen läpi. Teokset valittiin Taideyliopiston Kuvataideakatemian opiskelijoille järjestetyssä kilpailussa. Opiskelijat toteuttivat uniikit taideteokset ilahduttamaan niin asukkaita kuin talossa vierailijoitakin.

Helenessä on kaksi erillistä taloa, joista isommassa toistuu Taidemaalarinkadun kaareva muoto. Kattoihin on haettu uusi tulkinta perinteisestä harjakatosta. Helsingin Helenessä hyödynnetään uusiutuvaa energiaa; rakennuksen katolle asennetut aurinkopaneelit kattavat noin 40 % kiinteistön sähkönkulutuksesta.

Kuninkaantammi sijaitsee Luoteis-Helsingissä, Kaarelan kaupunginosassa, Hakuninmaan pientaloalueen pohjoispuolella. Kaupunkirakenne on tiivis ja rakennukset ovat eteläeurooppalaiseen tapaan kiinni kaduissa. Luonto on läsnä sekä taiten suunnitelluissa puistoissa että luonnontilaisilla alueilla. Keskuspuiston ulkoilureiteille pääset lähes ulko-oveltasi. Vuoteen 2025 mennessä Kuninkaantammessa on  5500 asukasta ja 1000 työpaikkaa.

Kuninkaantammi on saanut nimensä liki kolmesataa vuotta vanhasta tammesta, jonka Ruotsi-Suomen kuningas Kustaa III istutti vieraillessaan Suomessa 1700-luvulla. Rauhoitettu tammi seisoo alueen pohjoisosassa.

Lisätietoa alueesta ja palveluista löydät Helsingin kaupungin sivuilta: www.uuttahelsinkia.fi/fi/kuninkaantammi

Helenen huoneistot ovat kooltaan 35-85,5 m2.

Käyttövastike 1.1.2024 alkaen on 15,57 €/jm2.

Kiinteistö on savuton.

Asuntojen vapautuessa asomaksu tarkistetaan voimassa olevalla rakennuskustannusindeksillä.

Selaa esitettä:

Yhteystiedot

Taidemaalarinkatu 4, 00430 Helsinki

Hallinnollinen isännöitsijä
Yhteisöllinen toiminta

Kiinteistöhuolto

Kotikatu Kannelmäki
Puhelinasiakaspalvelu
(arkisin klo 7-16)
Asiakaspalvelu
Päivystysnumero
Huoltopyynnöt nopeimmin

Kiinnostaako asumisoikeusasunnon vaihto sisäisesti?