Yh­tei­söl­li­syys ja asumisen helppous ilah­dut­ta­vat asuk­kai­tam­me

Yrjö ja Hanna Kodeissa asiakaslähtöiset palvelut ovat osana asumista ja helpottamassa arkea. Palveluja myös kehitetään koko ajan vastaamaan asukkaiden tarpeita.

Asukkaiden ääntä kuultiin kesäkuun alkupuolella Riihikallion palvelukorttelissa järjestetyssä Tulevaisuuden asuminen –työpajassa, jossa palvelukorttelin asukkaat olivat yhdessä pohtimassa mm. ilmastonmuutokseen, hyvään elämään ja elämisen palveluihin liittyviä kysymyksiä. Työpajan vetäjänä toimi säätiön kestävän tulevaisuuden ohjelmajohtaja Kimmo Rönkä, lisäksi mukana olivat asukaskoordinaattori Minna Kuntsi-Lehto ja Riihikallion yhteisökoordinaattori Anne-Marie Kallioinen. Asukkailta saatiin runsaasti hyviä uusia ideoita ja kehittämisvinkkejä asumismukavuuden parantamiseksi ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi ennestäänkin jo aktiivisessa korttelissa.

 

Asiakaslähtöiset palvelut edellyttävät tekijäkseen ammattitaitoisia työntekijöitä

Yrjö ja Hanna Kodeissa asukkaat saavat halutessaan tarpeidensa mukaan hoivapalveluja tai muista asumista tukevia palveluja, joita tuottavat ammattitaitoiset ja motivoituneet hoiva-alan ammattilaiset ja palvelukumppanit. Työntekijöiden hyvinvointi ja viihtyvyys turvaavat asukkaille parhaan mahdollisen hoivan. Hyvä työyhteisö kantaa pitkälle arjen kiireessä ja eteen tulevissa haastavissakin tilanteissa. Ihmiset ja arjen hyvinvointi ovat Yrjö ja Hanna Kodeissa aina etusijalla.

 

”Olemme tuottaneet asukkaillemme heidän tarvitsemiaan palveluita jo yli kaksikymmentä vuotta. Eri alojen osaavien työntekijöidemme avulla luomme asukkaillemme parempaa huomista ja hyvinvointia”, 14 vuotta talossa työskennellyt palvelupäällikkö Teija Suojanen sanoo.

”Saamme paljon yhteydenottoja, koska erotumme siinä, miten kohtaamme asukkaat, miten heitä hoidamme ja miten huolehdimme työntekijöistä sekä ympäristöstä nyt ja tulevaisuudessa. Tällaiselle palvelulle on valtava kysyntä kaikkialla Suomessa. Olemme vahva yhteiskunnallisen asumisen kehittäjä”, Suojanen toteaa.

Yhteisöllistä ja ympäristövastuullista asumista

Haluamme hyödyntää neljännesvuosisadan aikana kartuttamaamme osaamista erityisryhmien asumisesta ja kehittää myös ylisukupolvista kaupunkiasumista. Erityistarpeet huomioiva rakentaminen sopii meille kaikille; esteettömissä ja turvallisissa tiloissa on helppo liikkua niin rollaattorin kuin lastenrattaidenkin kanssa.

Rakennusten suunnittelussa, rakentamisessa ja asuntojen käytön aikana huomioidaan ympäristövastuu. Talot suunnitellaan pitkäikäisiksi samalla kun rakentamisen ja asumisen aikainen hiilijalanjälki suunnitellaan mahdollisimman pieneksi. Tärkeää on myös energiatehokkuus sekä muuntojoustavuus eli se, että tiloja voidaan muokata tarpeiden muuttuessa.

 

”Kannamme yhteiskunnallista sosiaalista vastuuta suunnittelemalla kohtuuhintaisia vuokra- ja asumisoikeusasuntoja asukkaidemme tarpeisiin. Ihminen voi asua kodissaan turvallisesti koko elämänsä, vaikka hänelle tulisi toimintakyvyn rajoitteita tai jopa muistisairaus.

Kiinteistöihin suunnitellut yhteiset tilat sisällä ja ulkona mahdollistavat asukkaiden luontevat kohtaamiset. Talon tai koko korttelin yhteiset tapahtumat tuovat arkeen turvallisuutta lisäävää yhteisöllisyyttä, jossa tukena toimii myös oma asukaskoordinaattorimme”, säätiön toimitusjohtaja Petri Kokkonen sanoo.

Lue lisää uusista kehityshankkeistamme oheisesta artikkelista:
https://newspool.fi/artikkelit/merkityksellista-elamaa-hyvinvoivassa-ymparistossa/