Kohtaaminen on taitolaji

Yksi arvoistamme on kohtaaminen. Sen tärkeydestä kertoo oheinen palaute, jonka saimme talossamme vierailleelta nuorelta, josta kenties tulee isona vanhustyön ammattilainen.

Tervehdys!

Kävin tänään päivällä teillä [Järvenpään Kirkkopihassa] vierailemassa ja soittamassa kitaraa. Vierailustani jäi minulle niin positiivinen ja lämminhenkinen tunnelma, että päätin ihan kirjoittaa teille sähköpostia. Kävin vielä toisella keikalla teillä vierailun jälkeen ja huomasin näiden kahden, teidän ja tämän toisen palvelutalon/hoivakodin, välillä huomattavan eron. Ero näkyi niin yleisessä viihtyvyydessä kuin talon sisällä olevassa ilmapiirissä. Teille tultuani jo heti ovella minut otettiin ystävällisesti vastaan ja ohjattiin oikeaan paikkaan.

Talon sisäinen henki oli rauhallinen ja seesteinen, ja asukkailla näytti olevan kaikki hyvin, mistä tuli minulle rennompi olo ja jännityskin hälveni. Työntekijät vaikuttivat suhtautuvan jokaiseen asukkaaseen arvostavasti ja jokaisen yksilön tarpeita kunnioittavasti.

Tuntui mukavalta, että sain viettää pienen hetken asukkaidenne kanssa ja ilahduttaa heitä musiikilla. Asukkaanne olivat herttaisia ja ystävällisiä ja heidän kanssaan oli helppo olla vuorovaikutuksessa.

Kiitän vielä mahdollisuudesta tulla teille soittamaan, toivottavasti se ilahdutti asukkaitanne! Kaiken kaikkiaan vierailu yllätti minut niin positiivisena kokemuksena, että minulle syttyi kiinnostus tutustua ikäihmisten parissa työskentelyyn.