Aukusti, Siilinjärvi

Naapuriapua ja yhteisen tekemisen iloa.

Palvelukeskus Akuliina on siilinjärveläisten senioritori ja kohtaamispaikka, jossa viihtyisät tilat, aktiivinen toiminta, tapahtumat ja hyvä seura kutsuvat koolle asukkaita ja naapurustoa laajemminkin. Keväällä 2020 valmistunut uudisosa Aukusti toi Tarinantielle lisää vilskettä – uusia ystäviä, tekemistä ja iloa jokaiselle päivälle.

Aukusti on 6-kerroksinen kerrostalo, jossa on 32 esteetöntä yksiötä ja kaksiota, kooltaan 35,5 – 59 m2. Jokaiseen asuntoon kuuluu lasitettu parveke. Kiinteistö on kokonaan savuton. Kaikkien asukkaiden yhteisessä käytössä olevia tiloja ovat pohjakerroksen harrastetilat sekä ylimmässä kerroksessa sijaitseva saunaosasto, oleskelutilat ja kattoterassi. Ylimmän kerroksen saunaosastolta avautuvatkin huikeat järvinäkymät Siilinjärven lahdelle!

Aukusti kytkeytyy vuodesta 1998 toimineeseen Akuliinaan siltamaisella yhdyskäytävällä. Akuliinan puolella asukkaita palvelee lounaskahvila, jalkahoitaja, hieroja ja vyöhyketerapeutti sekä fysioterapiapalvelut. Yrjö ja Hanna Kotien henkilökunta tuottaa palveluja myös lähiseudun ikäihmisille. Kotihoitoa, kotisairaanhoitoa ja muita tukipalveluita voivat tilata omaan kotiin sekä palvelukeskuksen asukkaat että lähellä asuvat.

Omassa kodissa on omaa rauhaa, mutta juttuseuraa löytyy heti, kun lähtee omasta ovesta ulos.

Aukustin kodit ovat ikääntyneille ARA-rahoituksella rakennettuja vuokra-asuntoja, joiden asukasvalinnoissa huomioidaan mm. asunnon ja palvelujen tarve sekä hakijan tulot ja varallisuus. Kotihoidon palvelujen ostamiseen voi Aukustissa ja Akuliinassa käyttää myös palveluseteliä. Kunta voi myöntää palvelusetelin tekemänsä palvelutarpeen arvioinnin perusteella. Kohteen asuntoihin on jatkuva haku.

Aukustin asuntojen vuokra on n. 514-718 €/kk ja vesimaksuennakko 21 €/hlö/kk. Vuokran ja vesimaksun lisäksi kaikilta Aukustin asukkailta peritään peruspalvelumaksu (130 €/kk/asukas tai 160 €/kk/pariskunnat tai vastaavat). Hoivapalvelut räätälöidään kunkin asukkaan yksilöllisen hoidon/palvelun tarpeen mukaan. Palveluista on erillinen hinnasto.

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut

  • 32 esteetöntä vuokra-asuntoa, yksiöitä ja kaksioita, kooltaan 35,5 – 59 m2
  • Kotihoitoa, kotisairaanhoitoa sekä apua siivoukseen, vaatehuoltoon, asiointiin ja muihin arjen tarpeisiin Siilinjärven alueella.
Selaa esitettä:
Aukustin esite.

Yhteystiedot

Tarinantie 6, 71800 Siilinjärvi

Puhelinnumerot

Kotihoito- ja kotisairaanhoitopalvelut

Sairaanhoitaja
arkisin klo 7-14

Kotityöpalvelut

Puhelinnumerot

Kiinteistöhuolto

Vapaat asunnot

Aukustissa ei juuri nyt ole vapaita asuntoja.

Voit kuitenkin jättää asuntohakemuksen oheisen linkin kautta. Olemme sinuun yhteydessä sopivan asunnon vapautuessa.

Siirry asuntohakemuslomakkeeseen