Jukola, Kerava

Keravan Veteraanipuistoon rakennettavan asumisoikeuskohteen sijainti ei voisi olla parempi! Loistavat kulkuyhteydet, kaupat ja palvelut ovat aivan kätesi ulottuvilla.

Tunnetko jo Keravan, joka on kotoisan kokoinen mutta sydämeltään suuri kaupunki? Asutusta Keravalla on ollut jo noin 9000 vuotta sitten. Rautatieliikenne alkoi 1862 ja hyvät liikenneyhteydet ovat kaupungin valttina edelleenkin. Kauppakaaren kävelykatu on paitsi liike-elämän keskus, myös juhla-, markkina- ja festivaalipaikka. Tapahtumia ja kulttuuririentoja riittää niin lapsille kuin aikuisillekin: kiinnostaisiko vaikkapa Valkosipulifestivaalit, Sirkusmarkkinat, Kerava Jazz tai Kimppa! -lastenkulttuuritapahtumat?

Kerava on viihtyisä ja yhteisöllinen pikkukaupunki, jossa voit asua kaupunkikeskustassa ja lähellä luontoa. Palkittu kävelykeskusta ja vehreät puistot toimivat kaupunkilaisten kohtauspaikkoina. Kevyen liikenteen verkostoa jalankulkijoille ja pyöräilijöille löytyy peräti 70 km. Keravalla ovat aikanaan asuneet ja viihtyneet myös J.K. Paasikivi, Jean Sibelius ja Akseli Gallen-Kallela, varmasti sinäkin viihtyisit!

Asuminen ja rakentaminen ovat Keravalla aina olleet tärkeässä roolissa. Tiilitehtaat ja Suomen ensimmäinen sementtitehdas perustettiin 1869 ja paikkakunta on tunnettu myös puusepistään. Keravan Puusepäntehtaalla valmistettiin esimerkiksi Eduskuntatalon huonekalut.

Yrjö ja Hanna -säätiö rakennuttaa kaksi 7-kerroksista taloa, Jukolan ja Toukolan, huippupaikalle Keravan Veteraanipuistoon. Alueen nimistö on saanut innoituksensa Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -romaanista. Jukolaan tulee asumisoikeusasuntoja ja Toukolaan seniori- ja palveluasumista ikääntyneille ja vammaisille henkilöille. Talojen suojaamalle yhteiselle sisäpihalle sijoitetaan nykyisinkin puistossa oleva veteraanien muistokivi ja pihakannen alle rakennetaan pysäköintihalli. Toukolan seinään maalataan muraali, joka on saanut inspiraationsa Gallen-Kallelan Palokärki-maalauksesta.

Toukolan seniori- ja palveluasunnot tulevat Keravan Palvelutalosäätiön käyttöön. Asuntoja taloon tulee yhteensä 72. Yrjö ja Hanna Kotien ASO-kohteeseen, Jukolaan, tulee yhteensä 45 asuntoa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, kooltaan 30,5 – 74,5 m2. Koko kohde on savuton.

Kohteen rakentaminen on alkanut marraskuussa 2021, arvioitu valmistuminen on elokuussa 2023. Hakuaika täsmentyy myöhemmin. Päivitämme nettisivullemme tuonnempana myös asuntojen pohjapiirustukset sekä muut tärkeät tiedot kohteesta. Seuraa siis sivujamme!

Kohteen hakuajasta tullaan ilmoittamaan www-sivuillamme sekä paikallislehdessä. Voit myös tilata uutiskirjeemme, jossa kerromme ajankohtaista tietoa nykyisistä ja tulevista kohteistamme.

Yhteystiedot

Timontie 4, 04200 Kerava

Ota yhteyttä

Sähköposti

Kohteen asunnot eivät vielä ole haettavissa. Ensimmäisestä hakuajasta tiedotamme myöhemmin.

Asuntojen jakamisessa huomioimme ensin ensimmäisen hakuajan aikana tulleet hakemukset ja vasta sen jälkeen hakuajan ulkopuolella tulleet hakemukset. Ensimmäisen hakuajan jälkeen kohde siirtyy jatkuvan haun piiriin.