Helsingin Mariannen ja Verk­ko­neu­lan urak­ka­so­pi­muk­set al­le­kir­joi­tet­tiin

Asokohteemme Helsingin Mariannen sekä M2-Kotien Verkkoneulan rakentajaksi valittiin Hausia Oy. Kalasatamaan, osoitteeseen Verkkoneula 5, rakennettavaan asuinkerrostaloon tulee yhteensä 134 asuntoa, joista 67 on Yrjö ja Hanna ASO-Koteja ja 67 on M2-Kotien vuokra-asuntoja.

Asuinkerrostaloon tulee neljä porrashuonetta; M2-kodit sijoittuvat pääosin A- ja B-porrashuoneisiin, C-porrashuoneessa on molempien yhtiöiden asuntoja ja D-portaassa yksinomaan asoasuntoja. Kerrosluku vaihtelee 6:sta 10:een.

Kohde sijaitsee parin sadan metrin päässä kauppakeskus Redistä ja Kalasataman metroasemasta, ja asuntojen lisäksi sen ensimmäiseen kerrokseen tulee päivittäistavarakauppa. Kohde on osa isompaa korttelikokonaisuutta. Korttelin tonteille tulee yhteinen pysäköintilaitos ja sen päälle kansipiha.

Rakentaminen alkaa tammikuussa 2023 ja kohde valmistuu vuonna 2025. Mariannen asunnot tulevat näillä näkymin hakuun vuoden 2024 alkupuolella.

Sopimuksen allekirjoittivat 15.12.2022 toimitusjohtaja Kari Kiviluoma Hausia Oy:stä, rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman M2-Kodeilta/Y-säätiöltä sekä kiinteistöjohtaja Ilkka Murto Yrjö ja Hanna -säätiöltä/Asoasunnot Uusimaa Oy:ltä.