Euran se­nio­ri­ta­lon ra­ken­ta­mi­nen käynnistyy

Rakennutamme Euraan uuden, yhteisöllisen senioritalon. Osallistu nimikilpailuun ja keksi talolle sopiva nimi!

Siltatielle, Yrjö ja Hanna Kotien palvelutalo Eurakotiin kytkeytyvän kerrostalon rakentaminen alkaa tontin kauppakirjan allekirjoittamisella 20.4.2021, jolloin tontilla pääsevät alkamaan myös maanrakennustyöt. Kohteen arvioitu valmistuminen on toukokuu 2022. Uudet kodit tulevat hakuun alkuvuodesta 2022, tarkempi hakuaika tullaan ilmoittamaan paikallislehdessä sekä nettisivuillamme www.yrjojahanna.fi.

Viisikerroksinen uudisosa, ”Euran Corylus”, tarjoaa yhteensä 28 turvallista ja esteetöntä asuntoa, kooltaan 34,5 – 51 m2. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, ja kaikissa on lasitettu parveke. Kohde on tarkoitettu ikääntyneille, jotka tarvitsevat jonkin verran apua arjessa selviytymisessä mutta eivät kuitenkaan ympärivuorokautista hoitoa. Arjessa tarvittava apu voi olla esim. siivousta, asiointiapua, turvapalveluja tai sairaanhoidollisia palveluja, joita on saatavilla talossa aamuvarhaisesta iltamyöhään. Laajennusosan myötä kuntaan saadaan ikääntyneille uusia asumisvaihtoehtoja kotona asumisen ja tehostetun palveluasumisen välille, kohteen tarjotessa kevyempää tuettua asumista ja palveluasumista. Eurakoti ja uudisosa mahdollistavat myös esim. eri kuntoisten puolisoiden asumisen ”saman katon alla”, jolloin ympärivuorokautista hoivaa tarvitseva voi asua Eurakodissa ja toinen puolisoista itsenäisesti omassa asunnossa.

ARA:n tuella rakennettavan kohteen asuntojen vuokrat tulevat olemaan kohtuuhintaiset, alueen markkinahintoja alhaisemmat. Rakentamisessa huomioidaan ikääntyvien asukkaiden tarpeet: koko rakennus on esteetön, asunnot ovat kynnyksettömiä ja kiinteistö on varustettu automaattisella palosammutuslaitteistolla.

Nykyiseen Eurakotiin kytkeytyvän uudisosan myötä valmistuu myös neljä uutta asukaspaikkaa ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville ikääntyneille. Rakennusten syleilyyn jää molempien talojen asukkaiden yhteinen, viihtyisä sisäpiha. Mukavaan yhteisoloon, kohtaamisiin ja yhdessä tekemiseen kannustavat myös uuden talon kuntosali, asukkaiden yhteinen asukastila sekä yhteisöllisyyttä tukeva asukaskoordinaattori. Taloon nimettävä asukastoimikunta pääsee suunnittelemaan talon toimintaa ja yhteisiä tapahtumia. Kohteeseen tulee myös valmistuskeittiö ja talon ateriapalveluja ovat tervetulleita käyttämään muutkin kuin oman talon asukkaat.

Uudiskohde on tähän saakka kulkenut työnimellä Euran Corylus. Täten julistamme nimikilpailun: Keksi uudelle talolle suuhunsopivampi nimi! Ehdotuksia voi lähettää osoitteella info@yrjojahanna.fi 15.5.2021 mennessä. Paras ehdotus valitaan ja ehdotuksen tekijä palkitaan!