Tie­do­tus­ti­lai­suus Iitin au­rin­ko­puis­tos­ta 5.9. klo 19

Luonnonsuojelua ja puhdasta energiaa

Yrjö ja Hanna -säätiö on tehnyt päätöksen pysyvästi suojella Iitissä kolme luonnontilaista aluetta luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Lisäksi säätiö on päättänyt kehittää puhdasta kotimaista energiatuotantoa varten uuden aurinkovoimala-alueen Iittiin. Hanke on kokoluokaltaan yksi suurimmista tähän mennessä suunnitelluista aurinkovoimalaitoksista; sen vuotuinen energiantuotto tulee olemaan n. 60 000 MWh, mikä vastaa noin 85.000 kerrostalokaksion sähkön kulutusta.

Yrjö ja Hanna -säätiö on sitoutunut strategiassaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja haluamme omalla toiminnallamme edesauttaa uusiutuvan ja kotimaisen vihreän energian saatavuutta. Aurinkoenergia tarjoaa mahdollisuuden tuottaa hiilipäästötöntä energiaa kestävästi ja pienemmillä ympäristövaikutuksilla. Samalla voidaan vähentää riippuvuutta uusiutumattomista ja saastuttavista energialähteistä.

Aurinkopuistohanke toteutetaan yhdessä Iitin kunnan kanssa, joka vuokraa noin puolet tarvittavasta alueesta hankkeen toteuttajana ja omistajana toimivalle Sun Iitti Oy:lle. Voimalan rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2023 ja rakentaminen vie noin kaksi vuotta.


Järjestämme Iitin Ehtookodilla tiedotustilaisuuden Iittiin toteutettavasta aurinkovoimalahankkeesta maanantaina 5.9. klo 19
.

Tervetuloa kuulolle! Ehtookodin osoite on Varsatie 4, 47400 Kausala.