Ohrantähkä, Nurmijärvi

Rauhaisan luonnonläheinen ja pientalovaltainen Nurmijärvi on vireä kasvukunta puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Nurmijärven alueella on ollut asutusta jo noin 4000 eKr, jolloin asuinpaikat sijaitsivat silloisen meren rannalla. Merta Nurmijärvellä ei enää näe, mutta upeita luontokohteita ja koskimaisemia sen sijaan pääsee ihailemaan!

Nurmijärven kunnan suurimpiin taajamiin kuuluvaan Kirkonkylään kohoaa uusi seniorivuokrakohteemme Ohrantähkä. Ohrantähkä on 5-kerroksinen kerrostalo, johon tulee 58 asunnon lisäksi viihtyisät yhteiset tilat talon asukkaille. Alimman kerroksen aulatilassa on helppo kohdata naapureita ja juoda yhdessä vaikka kahvit sillä aikaa kun pyykit pyörivät yhteispesulan tehokkaissa pyykkikoneissa. Kuntosalillekin tulee lähdettyä, kun se sijaitsee omassa talossa. Myös ylimmän kerroksen asukastila on tarkoitettu yhteisten kokoontumisten järjestämiseen.

Kävelymatkan päässä Ohrantähkästä on hyvien päivittäispalvelujen lisäksi tarjolla myös hengen ja ruumiin ravintoa. Lähikauppa Lidliin sekä Tokmannille pääsee ylittämällä tien ja terveyskeskukseen on matkaa muutama sata metriä. Noin kilometrin päässä on lisää kauppoja, apteekki, tori sekä kunnantalo. Pääkirjastosta löytyy kirjojen lisäksi monipuolisia tapahtumia ja näyttelyitä, lukupiirejä sekä K60-kulttuuriklubi. Nostalgisessa 50-luvun elokuvateatterissa pyörivät elokuvauutuudet nykyaikaisella esitystekniikalla. Kahviloita ja lounaspaikkoja on tarjolla silloin, kun kokkailu kotona kyllästyttää.

Kansalliskirjailija Aleksis Kivi syntyi Nurmijärvellä ja hänen syntymäkotinsa toimii nykyään museona. Museon vieressä sijaitsevalla Taaborinvuoren tapahtuma-alueella järjestetään kesäisin runsaasti erilaisia teatteri-, musiikki- ja kulttuuritapahtumia. Seitsemän veljeksen vaellusreitti kiemurtelee Aleksis Kiven lapsuusmaisemissa ja soveltuu lyhyelle päiväretkelle tai useamman päivän patikoinnille. Ulkoilua voi harrastaa myös hoidetuilla kävelyreiteillä ja hiihtoladuilla. Frisbeegolfradalle tai Loutinpuiston tasapaino- ja kuntolaitteille voi suunnata vaikka yhdessä oman talon porukan kanssa.

Ohrantähkän rakentaminen on aloitettu maansiirtotöillä 11/2021 ja sen arvioitu valmistuminen on 05/2023.

 

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut

  • 58 senioreille tarkoitettua vuokra-asuntoa, yksiöitä ja kaksioita, kooltaan 33 – 44,5 m2

Yhteystiedot

Vehnäpellontie 15, 01900 Nurmijärvi

Ota yhteyttä

Myyntipäällikkö

Asuntojen ensimmäinen haku

Ohrantähkän asuntojen ensimmäinen hakuaika päättyi 12.2.2023 ja kohde siirtyi jatkuvan haun piiriin.

Saimme ensimmäisellä hakukierroksella noin 70 asuntohakemusta, jotka käsittelemme mahdollisimman pian. Otamme yhteyttä hakijoihin, joille voimme tarjota asuntoa.

Ensimmäisessä haussa tulleet hakemukset ovat etusijalla asukkaita valittaessa. Voit kuitenkin milloin tahansa jättää asuntohakemuksen vapautuviin asuntoihin alla olevan linkin kautta.

Siirry täyttämään sähköinen asuntohakemus

Huoneistotyypit

Ohrantähkän huoneistotyypit ja koot sekä asuntojen pohjapiirustukset:

Huoneistotyyppikplm2
1h + kt1233,0
2h + kt439,5
2h + kt4244,5

Kestävää hyvinvointia rakentamassa

Ohrantähkä-hankkeelle on myönnetty Kuntarahoituksen yhteiskunnallista rahoitusta. Yhteiskunnallista rahoitusta myönnetään investoinneille, jotka tuottavat laaja-alaista yhteiskunnallista hyötyä. Rahoitettavilla hankkeilla on positiivisia vaikutuksia ympäristöönsä ja sen yhteisöön: ne edistävät yhdenvertaisuuden, yhteisöllisyyden, hyvinvoinnin tai alueen elinvoiman toteutumista.

Hankkeiden soveltuvuuden yhteiskunnallisen rahoituksen viitekehykseen arvioi riippumaton yhteiskunnallisen vaikuttavuuden asiantuntijaryhmä.