Ohrantähkä, Nurmijärvi

Rauhaisan luonnonläheinen ja pientalovaltainen Nurmijärvi on vireä kasvukunta puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Nurmijärven alueella on ollut asutusta jo noin 4000 eKr, jolloin asuinpaikat sijaitsivat silloisen meren rannalla. Merta Nurmijärvellä ei enää näe, mutta upeita luontokohteita ja koskimaisemia sen sijaan pääsee ihailemaan!

Nurmijärven kunnan suurimpiin taajamiin kuuluvaan Kirkonkylään valmistui toukokuussa 2023 yhteisöllinen seniorivuokrakohteemme Ohrantähkä. Ohrantähkä on 5-kerroksinen kerrostalo, jossa on 58 asunnon lisäksi viihtyisät yhteiset tilat talon asukkaille. Alimman kerroksen aulatilassa on helppo kohdata naapureita ja juoda yhdessä vaikka kahvit sillä aikaa kun pyykit pyörivät yhteispesulan tehokkaissa pyykkikoneissa. Kuntosalillekin tulee lähdettyä, kun se sijaitsee omassa talossa. Myös ylimmän kerroksen asukastila on tarkoitettu yhteisten kokoontumisten järjestämiseen.

Kävelymatkan päässä Ohrantähkästä on hyvien päivittäispalvelujen lisäksi tarjolla myös hengen ja ruumiin ravintoa. Lähikauppa Lidliin sekä Tokmannille pääsee ylittämällä tien ja terveyskeskukseen on matkaa muutama sata metriä. Noin kilometrin päässä on lisää kauppoja, apteekki, tori sekä kunnantalo. Pääkirjastosta löytyy kirjojen lisäksi monipuolisia tapahtumia ja näyttelyitä, lukupiirejä sekä K60-kulttuuriklubi. Nostalgisessa 50-luvun elokuvateatterissa pyörivät elokuvauutuudet nykyaikaisella esitystekniikalla. Kahviloita ja lounaspaikkoja on tarjolla silloin, kun kokkailu kotona kyllästyttää.

Kansalliskirjailija Aleksis Kivi syntyi Nurmijärvellä ja hänen syntymäkotinsa toimii nykyään museona. Museon vieressä sijaitsevalla Taaborinvuoren tapahtuma-alueella järjestetään kesäisin runsaasti erilaisia teatteri-, musiikki- ja kulttuuritapahtumia. Seitsemän veljeksen vaellusreitti kiemurtelee Aleksis Kiven lapsuusmaisemissa ja soveltuu lyhyelle päiväretkelle tai useamman päivän patikoinnille. Ulkoilua voi harrastaa myös hoidetuilla kävelyreiteillä ja hiihtoladuilla. Frisbeegolfradalle tai Loutinpuiston tasapaino- ja kuntolaitteille voi suunnata vaikka yhdessä oman talon porukan kanssa.

 

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut

  • 58 senioreille tarkoitettua vuokra-asuntoa, yksiöitä ja kaksioita, kooltaan 33 – 44,5 m2
Selaa esitettä:

Yhteystiedot

Vehnäpellontie 15, 01900 Nurmijärvi

Huoneistotyypit

Ohrantähkän huoneistotyypit ja koot sekä asuntojen pohjapiirustukset:

Huoneistotyyppikplm2
1h + kt1233,0
2h + kt439,5
2h + kt4244,5

Kestävää hyvinvointia rakentamassa

Ohrantähkä-hankkeelle on myönnetty Kuntarahoituksen yhteiskunnallista rahoitusta. Yhteiskunnallista rahoitusta myönnetään investoinneille, jotka tuottavat laaja-alaista yhteiskunnallista hyötyä. Rahoitettavilla hankkeilla on positiivisia vaikutuksia ympäristöönsä ja sen yhteisöön: ne edistävät yhdenvertaisuuden, yhteisöllisyyden, hyvinvoinnin tai alueen elinvoiman toteutumista.

Hankkeiden soveltuvuuden yhteiskunnallisen rahoituksen viitekehykseen arvioi riippumaton yhteiskunnallisen vaikuttavuuden asiantuntijaryhmä.