Helmiina, Eura

Vaivatonta arkea yhteisöllisessä senioritalossa

Jo yli 20 vuotta on lämminhenkinen Eurakoti palvellut ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevia ikääntyneitä Eurassa. Eurakoti on saanut vierelleen seniorivuokratalo Helmiinan ja yhdessä talot muodostavat Palvelukeskus Helmiinan.

Kesäkuussa 2022 valmistunut yhteisöllinen senioritalo, Helmiina on viisikerroksinen kerrostalo, jossa on yhteensä 28 turvallista ja esteetöntä vuokra-asuntoa, kooltaan 34,5 – 51 m2. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, ja kaikissa on lasitettu parveke.

Helmiina on tarkoitettu itsenäisesti pärjääville ikääntyneille, jotka saattavat tarvita jonkin verran apua arjessa selviytymisessä mutta eivät kuitenkaan ympärivuorokautista hoitoa. Arjessa tarvittava apu voi olla esim. siivousta, asiointiapua, turvapalveluja tai sairaanhoidollisia palveluja. Eurakoti ja uudisosa Helmiina mahdollistavat myös esim. eri kuntoisten puolisoiden asumisen ”saman katon alla”, jolloin ympärivuorokautista hoivaa tarvitseva voi asua Eurakodissa ja toinen puolisoista itsenäisesti omassa asunnossa.

Eurakoti ja Helmiina kytkeytyvät yhdyskäytävällä toisiinsa, ja rakennusten syleilyyn jää molempien talojen yhteinen, viihtyisä sisäpiha. Mukavaan yhteisoloon, kohtaamisiin ja yhdessä tekemiseen kannustavat myös uuden talon kuntoilutila, asukkaiden yhteinen asukastila sekä yhteisöllisyyttä tukeva asukaskoordinaattori. Taloon nimettävä asukastoimikunta pääsee suunnittelemaan talon toimintaa ja yhteisiä tapahtumia. Kohteeseen tulee myös valmistuskeittiö ja talon ateriapalveluja ovat tervetulleita käyttämään muutkin kuin oman talon asukkaat.

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut

  • 28 ikääntyneille tarkoitettua vuokra-asuntoa, yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, kooltaan 34,5 – 51 m2
  • Mahdollisuus ostaa kotiin tuotavia, asumista tukevia palveluja, kuten hoiva-, siivous- ja turvapalveluja asukkaan yksilöllisen tarpeen mukaan
  • Perimme kaikilta asukkailtamme yhteisömaksun 75 €/kk/asukas tai 60 €/kk/asukas (pariskunnat tai vastaavat). Yhteisömaksu sisältää ohjaus- ja neuvontapalveluja sekä palveluiden koordinointia. Maksulla katetaan yhteisten tilojen sisältämien laitteiden ja välineiden käyttö, yleiset järjestelyt ja tapahtumat sekä harrastusmateriaalin käyttö. Mikäli asukkaalla on hoidon tarvetta, laadimme hänelle yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman ja ylläpidämme asiakastietoja.

 

Yhteystiedot

Siltatie 3 A, 27510 Eura

Puhelinnumerot

Palveluvastaava
Hoitajat

Kiinteistöhuolto

Vapaat asunnot

Helmiinassa ei juuri nyt ole vapaita asuntoja. Voit kuitenkin jättää asuntohakemuksen alla olevan linkin kautta, niin otamme sinuun yhteyttä sopivan asunnon vapautuessa.

 

Siirry täyttämään asuntohakemus

Tutustu Teijan johdolla lähemmin Helmiinaan sekä lähialueen palveluihin!

Huoneistotyypit

Helmiinan asuntojen huoneistotyypit ja koot sekä asuntojen pohjapiirustukset:

Huoneistotyyppikplm2
1H + KT + alkovi234,5
2H + KT235,0
2H + KT437,0
2H + KT438,0
2H + KT843,5
2H + KT444,5
3H + KT451,0