Helmiina, Eura

Vaivatonta arkea yhteisöllisessä senioritalossa

Jo yli 20 vuotta on lämminhenkinen Eurakoti palvellut ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevia ikääntyneitä Eurassa. Eurakoti saa vierelleen uudisosan, joka tarjoaa asumisvaihtoehdon kevyemmän tuen avulla pärjääville ikääntyneille. Uudiskohde valmistuu kesäkuun lopussa 2022.

Yhteisöllinen senioritalo, Euran Helmiina on viisikerroksinen kerrostalo, jossa on yhteensä 28 turvallista ja esteetöntä vuokra-asuntoa, kooltaan 34,5 – 51 m2. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, ja kaikissa on lasitettu parveke. Kohde on tarkoitettu ikääntyneille, jotka tarvitsevat jonkin verran apua arjessa selviytymisessä mutta eivät kuitenkaan ympärivuorokautista hoitoa. Arjessa tarvittava apu voi olla esim. siivousta, asiointiapua, turvapalveluja tai sairaanhoidollisia palveluja, joita on saatavilla talossa aamuvarhaisesta iltamyöhään. Laajennusosan myötä kuntaan saadaan ikääntyneille uusia asumisvaihtoehtoja kotona asumisen ja tehostetun palveluasumisen välille, kohteen tarjotessa kevyempää tuettua asumista ja palveluasumista. Eurakoti ja uudisosa mahdollistavat myös esim. eri kuntoisten puolisoiden asumisen ”saman katon alla”, jolloin ympärivuorokautista hoivaa tarvitseva voi asua Eurakodissa ja toinen puolisoista itsenäisesti omassa asunnossa.

Eurakoti ja Helmiina kytkeytyvät yhdyskäytävällä toisiinsa, ja rakennusten syleilyyn jää molempien talojen yhteinen, viihtyisä sisäpiha. Mukavaan yhteisoloon, kohtaamisiin ja yhdessä tekemiseen kannustavat myös uuden talon kuntosali, asukkaiden yhteinen asukastila sekä yhteisöllisyyttä tukeva asukaskoordinaattori. Taloon nimettävä asukastoimikunta pääsee suunnittelemaan talon toimintaa ja yhteisiä tapahtumia. Kohteeseen tulee myös valmistuskeittiö ja talon ateriapalveluja ovat tervetulleita käyttämään muutkin kuin oman talon asukkaat.

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut

  • 28 ikääntyneille tarkoitettua vuokra-asuntoa, yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, kooltaan 34,5 – 51 m2
  • Mahdollisuus ostaa asumista tukevia palveluja, kuten hoiva-, siivous- ja turvapalveluja
  • Perimme kaikilta asukkailtamme peruspalvelumaksun 150 €/kk/asukas tai 220 €/kk/pariskunnat. Peruspalvelumaksuun sisältyy yleisten tilojen käyttöoikeus, pyykkituvan käyttöoikeus, yhteiset tapahtumat ja toimintatuokiot, ohjaus- ja neuvontapalvelut sekä palveluiden koordinointi + yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman laatiminen sekä asiakastietojen ylläpito.

 

Yhteystiedot

Siltatie 3 A, 27510 Eura

Puhelinnumerot

Palveluesihenkilö
Palvelupäällikkö

Vapaat asunnot

Kohteessa on yhteensä 28 asuntoa

Asuntojen ensimmäinen hakuaika oli 21.3.-10.4.2022. Ensimmäisen haun jälkeen asunnot siirtyvät jatkuvan haun piiriin eli voit hakea kohteesta vapautuvia asuntoja milloin tahansa.

Asukkaita valittaessa etusijalla ovat ensimmäisen haun aikana hakemuksensa jättäneet hakijat.

Käsittelemme hakemukset mahdollisimman pian ja otamme yhteyttä hakijoihin päin.

 

Siirry asuntohakemuslomakkeeseen

Huoneistotyypit

Euran Helmiinan asuntojen huoneistotyypit ja koot sekä asuntojen pohjapiirustukset:

Huoneistotyyppikplm2
1H + KT + alkovi234,5
2H + KT235,0
2H + KT437,0
2H + KT438,0
2H + KT843,5
2H + KT444,5
3H + KT451,0