Helmiina, Eura

Vaivatonta arkea yhteisöllisessä senioritalossa

Jo yli 20 vuotta on lämminhenkinen Eurakoti palvellut ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevia ikääntyneitä Eurassa. Eurakoti on saanut vierelleen seniori-ikäisten vuokra-asuntokohteen, Helmiinan ja yhdessä talot muodostavat Palvelukeskus Helmiinan.

Kesäkuussa 2022 valmistunut yhteisöllinen senioritalo, Helmiina on viisikerroksinen kerrostalo, jossa on yhteensä 28 turvallista ja esteetöntä vuokra-asuntoa, kooltaan 34,5 – 51 m2. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, ja kaikissa on lasitettu parveke.

Kohde on tarkoitettu itsenäisesti pärjääville ikääntyneille, jotka saattavat tarvita jonkin verran apua arjessa selviytymisessä mutta eivät kuitenkaan ympärivuorokautista hoitoa. Arjessa tarvittava apu voi olla esim. siivousta, asiointiapua, turvapalveluja tai sairaanhoidollisia palveluja. Eurakoti ja uudisosa mahdollistavat myös esim. eri kuntoisten puolisoiden asumisen ”saman katon alla”, jolloin ympärivuorokautista hoivaa tarvitseva voi asua Eurakodissa ja toinen puolisoista itsenäisesti omassa asunnossa.

Eurakoti ja Helmiina kytkeytyvät yhdyskäytävällä toisiinsa, ja rakennusten syleilyyn jää molempien talojen yhteinen, viihtyisä sisäpiha. Mukavaan yhteisoloon, kohtaamisiin ja yhdessä tekemiseen kannustavat myös uuden talon kuntoilutila, asukkaiden yhteinen asukastila sekä yhteisöllisyyttä tukeva asukaskoordinaattori. Taloon nimettävä asukastoimikunta pääsee suunnittelemaan talon toimintaa ja yhteisiä tapahtumia. Kohteeseen tulee myös valmistuskeittiö ja talon ateriapalveluja ovat tervetulleita käyttämään muutkin kuin oman talon asukkaat.

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut

  • 28 ikääntyneille tarkoitettua vuokra-asuntoa, yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, kooltaan 34,5 – 51 m2
  • Mahdollisuus ostaa kotiin tuotavia, asumista tukevia palveluja, kuten hoiva-, siivous- ja turvapalveluja asukkaan yksilöllisen tarpeen mukaan
  • Perimme kaikilta asukkailtamme peruspalvelumaksun 150 €/kk/asukas tai 220 €/kk/pariskunnat. Peruspalvelumaksuun sisältyy yleisten tilojen käyttöoikeus, pyykkituvan käyttöoikeus, yhteiset tapahtumat ja toimintatuokiot, ohjaus- ja neuvontapalvelut sekä palveluiden koordinointi . Mikäli asukkaalla on hoidon tarvetta, laadimme hänelle yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman ja ylläpidämme asiakastietoja.

 

Yhteystiedot

Siltatie 3 A, 27510 Eura

Puhelinnumerot

Palveluesihenkilö
Palveluvastaava
Hoitajat
Palvelupäällikkö

Kiinteistöhuolto

Tutustu Teijan johdolla lähemmin Helmiinaan sekä lähialueen palveluihin!

Vapaat asunnot

Kohteessa on vielä joitakin vapaita asuntoja

Helmiinassa on vielä vapaana joitakin asuntoja, kooltaan 34,5 – 51 m2. Soita ja kysy lisää, tai laita asuntohakemus tulemaan! Katso hakuohjeet alla olevan linkin kautta!

Palvelupäällikkö Teija Suojanen, puh. 040 182 9076 tai palveluvastaava Riikka Palmula, puh. 040 457 0486

 

Näin haet meille asumaan

Huoneistotyypit

Euran Helmiinan asuntojen huoneistotyypit ja koot sekä asuntojen pohjapiirustukset:

Huoneistotyyppikplm2
1H + KT + alkovi234,5
2H + KT235,0
2H + KT437,0
2H + KT438,0
2H + KT843,5
2H + KT444,5
3H + KT451,0