Virkeetä elämänmenoa palvelukeskus Akuliinassa

Akuliinaan on helppo ja mukava tulla, vastaanotto on aina lämmin! Jokainen on meille tervetullut. Viihtyisän vuokra-asunnon ohella saat ympärillesi yhteisön: kodikas Akuliina on siilinjärveläisten kohtauspaikka ja senioritori, jonka monipuolisesta ohjelmasta löytyy toimintaa jokaiseen makuun. Monet asukkaamme nauttivat kulttuuritarjonnasta, ja usein suuntaammekin yhdessä teatteriin ja näyttelyihin. Saman katon alta löytyvät myös lounaskahvila, jalkahoitaja, hieroja ja vyöhyketerapeutti sekä fysioterapiapalvelut.

Vuodesta 1998 toiminut Akuliina sijaitsee aivan Siilinjärven keskustassa. Keväällä 2020 valmistui Akuliinan laajennusosa Aukusti, jossa on 32 ikääntyneille suunniteltua vuokra-asuntoa. Rakennukset on liitetty toisiinsa yhdyskäytävällä ja yhteistilat palvelevat molempien talojen asukkaita. Asioille on palvelukeskuksesta helppo lähteä: terveyskeskus, kauppa ja muut palvelut löytyvät läheltä. Myös lukuisiin Siilinjärven kulttuuririentoihin on lyhyt matka. Akuliinan hyvin hoidettu piha kukkasineen ilahduttaa asukkaita ja vierailijoita. Ympäröivä kävely- ja pyöräteiden verkosto kutsuu liikkumaan.

Akuliinan henkilökunta palvelee myös lähiseudun ikäihmisiä. Kotihoitoa, kotisairaanhoitoa ja muita tukipalveluita voivat tilata omaan kotiin sekä palvelukeskuksen asukkaat että lähellä asuvat.

Akuliinassa ei ennätä vanhenemaan, toimintaa on niin paljon!

Akuliinassa on omalla parvekkeella varustettuja viihtyisiä asuntoja ikääntyville ja vammaisille. Vuokra-asunto on oma koti, johon omat tavarat ja tutut elämäntavat muuttavat mukanasi. Esteettömissä tiloissa on helppo liikkua, ja osa asunnoista on invamitoitettuja. Yhteisiä oleskelu- ja ruokailutiloja voivat kaikki talon asukkaat käyttää vapaasti.

Akuliinan henkilökunta on paikalla joka päivä klo 7-21. Turvapuhelinpalvelu järjestyy tarvittaessa Siilinjärven kunnan kautta. Kunnan yöpartio vastaa öisin tapahtuviin turvahälytyksiin. Moni arvostaa mahdollisuutta pyykkihuoltoon ja siivoukseen. Lääkehuolto ja arkisin valmiiksi katettu ruokapöytä tekevät arjesta vaivatonta.

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut

  • 30 vuokra-asuntoa, joista 7 on invamitoitettua.
  • Kotihoitoa, kotisairaanhoitoa sekä apua siivoukseen, vaatehuoltoon, asiointiin ja muihin arjen tarpeisiin Siilinjärven alueella.
  • Kaikille avoin Kalliolammen kotileipomon lounaskahvila, avoinna arkisin klo 9-13.30, lounasta tarjolla klo 10.30-13.30. Leivonnaisia myynnissä myös mukaan vietäväksi. Lisäksi voit tilata erilaisia täyte- ja voileipäkakkuja, suolaisia ja makeita piirakoita ym.

Yhteystiedot

Kasurilantie 13, 71800 Siilinjärvi

Puhelinnumerot

Kotihoito- ja kotisairaanhoitopalvelut

Puhelinnumerot
Sairaanhoitaja
arkisin klo 7-14

Kotityöpalvelut

Puhelinnumerot

Lounaskahvila

Kalliolammen kotileipomon lounaskahvila

Kiinteistöhuolto

Vapaat asunnot

Akuliinassa ei juuri nyt ole vapaita asuntoja.

Voit kuitenkin jättää asuntohakemuksen oheisen linkin kautta. Otamme sinuun yhteyttä sopivan asunnon vapautuessa.

Siirry asuntohakemuslomakkeeseen