Meriportti, Helsinki

Kodikasta ja leppoisaa elämää Meriportissa

Arki pienessä ja kotoisassa Meriportin ryhmäkodissa on hyvin asukkaidensa näköistä. Päivät täyttyvät hyvän hoivan lisäksi erilaisista harrastuksista sekä leppoisasta yhdessäolosta. Erityisen suosittua yhteistä puuhaa ryhmäkodissa on bingo ja keilaus. Aina pyritään tekemään myös yhdessä ohjaajan kanssa jokaiselle tärkeitä omia juttuja, kuten käymään yhdessä elokuvissa, kaupoilla, kahvilla tai vaikka syömässä hampurilaiset. Arkea katkaisevat juhlat ovat asukkaille tärkeitä ja niitä suunnitellaan hyvissä ajoin yhdessä. Ryhmäkodilla käy myös muutama luottovapaaehtoinen ilahduttamassa asukkaita.

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka he kalustavat pääasiassa itse omilla tavaroillaan ja haluamallaan tavalla. Yhteisessä käytössä ryhmäkodilla on kodikkaat ruokailu-, keittiö- ja oleskelutilat, sauna, kuntosali sekä viihtyisä piha-alue.

Aamiaiset, ilta- ja välipalat tehdään ryhmäkodissa ja asukkaat voivat osallistua niiden suunnitteluun ja valmistamiseen. Lounaat ja päivälliset tuodaan valmiina Domuksen keskuskeittiöltä Kampista.

Saatavilla olevat asumisen muodot ja palvelut:

  • Kodikas ryhmäkoti ikääntyville kehitysvammaisille, asukkaita ryhmäkodissa on yhdeksän.
  • Ryhmäkodin yhteisöstä apua, tukea ja ohjausta saa myös neljä tukiasukasta, jotka asuvat omissa vuokra-asunnoissaan samassa kiinteistössä.

 

Yhteystiedot

Laivalahdenportti 5, 00810 Helsinki

Puhelinnumerot

Palveluesihenkilö
Sairaanhoitaja
Ohjaajat